NHL kluba "Canucks" rīcībā šobrīd ir tikai trīs hokejisti

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vankūveras "Canucks" komanda.
Vankūveras "Canucks" komanda. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Vankūveras "Canucks" rīcībā šobrīd ir tikai trīs spēlētāji, tāpēc komanda vēl nav gatava atvērt savu halli treniņiem.

Pirmdien sākās NHL atgriešanās plāna otrā fāze, kas paredz komandām atvērt savas arēnas treniņiem, lai spēlētāji varētu atgūt sportisko formu.

"Canucks" gan to vēl nesteidz darīt, jo klubam nav izstrādāta Covid-19 testu plāna, kā arī atbildīgā mediķa, kas plānu pārraudzītu.

Tāpat Vankūverā šobrīd atrodoties tikai trīs komandas spēlētāji, bet viņi visi atraduši vietas, kur slidot un trenēties. Pārējie komandas hokejisti slidojot katrs savā atrašanās vietā ASV vai Eiropā.

"Canucks" sastāvā šosezon ir pieci Zviedrijas hokejisti, viens francūzis, somu izcelsmes kanādietis, kā arī pieci amerikāņi. 

Paredzams, ka komandu treniņnometnes sāksies ne ātrāk kā jūlijā, bet sezona varētu atsākties jūlija beigās vai augusta sākumā.

NHL komandu apcirkņos šajā sezonā ir pieci Latvijas hokejisti: vārtsargi Elvis Merzļikins un Matīss Kivlenieks (Kolumbusas "Blue Jackets"), kā arī uzbrucēji Teodors Bļugers (Pitsburgas "Penguins"), Zemgus Girgensons (Bufalo "Sabres") un Rūdolfs Balcers (Otavas "Senators"). Girgensonam un Balceram NHL sezona jau ir beigusies.

Lielākā daļa NHL spēlētāju kopš koronavīrusa pandēmijas dēļ pārtrauktās regulārās sezonas 12.martā nav slidojuši.

Līgas komisārs Gerijs Betmens paziņoja, ka līga izbeigs pašreizējo pārtraukumu, NHL atsākot spēli divās pilsētās.

Klubu īpašnieki un spēlētāji vienojās arī par 24 komandu izslēgšanas spēļu formātu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu