RFS piecreiz iesit Liepājā un turpina uzvaru sēriju

CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti.
RFS futbolisti. Foto: facebook.com

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere RFS otrdien svinēja uzvaru ceturtās kārtas pēdējā spēlē, turpinot nevainojami iesākto sezonu.

Latvijas vicečempioni viesos ar 5:2 (3:2) apspēlēja "Liepāju".

Rīdzinieki vadībā izvirzījās jau spēles sestajā minūtē, kad viesu pirmajā uzbrukumā izcēlās Emersons Santana Deuslesiānu, kurš pēc "Liepājas" neveiklām darbībām soda laukumā pretinieku vārtu tuvumā saņēma bumbu un raidīja to mērķī. Lai gan liepājnieki centās ātri atbildēt, tomēr četras minūtes vēlāk Sedriks Kuadio dubultoja RFS pārsvaru, vēlreiz izmantojot laukuma saimnieku kļūdu aizsardzībā.

Puslaika turpinājumā viesi vēlreiz pārrāva "Liepājas" pēdējo līniju, 29.minūtē Emersonam caur aizsardzības centru saņemot piespēli un raidot mērķī - 3:0. Piecas minūtes vēlāk Artūrs Karašausks pēc stūra sitiena ar spēcīgu tālšāvienu vienus vārtus atguva.

Mājinieki turpināja uzbrukt un Karašausks nopelnīja 11 metru soda sitienu uz RFS vārtiem. "Pendeli" izpildīja Dodo, kurš 37.minūtē ciemiņu pārsvaru samazināja līdz minimumam.

Otrajā puslaikā uzbrukumi nerimās un vienā no epizodēm Tomāša Šimkoviča tālsitienu atvairīja Valentīns Raļkevičs. Turpinājumā, 60.minūtē, Raļkevičs atvairīja Kuadio sitienu, atlēkusī bumba nonāca pie Artūra Zjuzina, kurš panāca 4:2.

Puslaika turpinājumā spēle kļuva lēnāka, taču bumba vēlreiz šķērsoja vārtu līniju. 88.minūtē kļūdu izgājienā no vārtiem pieļāva Raļkevičs, liepājniekus pārspējot uz maiņu nākušajam Bimenjimanam Bonfisam Calebam.

Liepājnieki šo sezonu iesāka gana veiksmīgi, pirmajā kārtā ar 2:0 pārspējot "Daugavpili", bet tālāk ar 3:0 uzvarēta "Metta" un ar 0:2 viesos zaudēts "Riga". RFS bilance ir vēl labāka, jo šosezon četros mačos vēl nav piedzīvota zaudējumu garša. Pirmajā šīs sezonas spēlē ar 1:0 uzvarēta "Ventspils", savukārt nākamajās divās kārtās ar 4:0 sagrauta "Valmiera", bet ar 4:1 pārspēti Jūrmalas "Spartaks" futbolisti.

Rīdzinieku rindās šosezon ar vairākiem vārtu guvumiem jau paspējuši izcelties trīs leģionāri. Emersons Santana Deuslesiānu bijis precīzs visos četros mačos, rezultatīvi bijuši arī Tomāšs Šimkovičs un Sedriks Kuadio, kā arī savu artavu ieguldījis Artūrs Zjuzins. Liepājnieku rindās otrās kārtas duelī ar diviem "goliem" izcēlās talantīgais Mārtiņš Ķigurs, kurš pagaidām ir kluba labākais vārtu guvējs.

RFS klubam šajā spēlē diskvalifikācijas dēļ nevarēja palīdzēt Roberts Savaļnieks. Tikmēr liepājnieki no Latvijas Futbola federācijas (LFF) Disciplinārlietu komitejas saņēma brīdinājumu par fanu rīcību 21.jūnija spēlē pret "Metta", kad tika iedegtas dūmu sveces. Atbalstītāji šīs darbības veikuši līdzās stadionam.

Iepriekšējā sezonā abas komandas tikās piecas reizes, vienā no tām spēkojoties Latvijas kausa ceturtdaļfinālā. Virslīgas čempionāta pirmajā tikšanās reizē RFS mājās bija pārāka ar 2:0, otrajā duelī viesos spēlēts bezvārtu neizšķirti, jūnija izskaņā kurzemnieki viesos uzvarēja ar 2:1, bet noslēdzošais duelis beidzās ar rezultātu 3:3. Latvijas kausa ceturtdaļfinālā RFS svinēja panākumu ar 2:1.

RFS ir vienīgais klubs, kas virslīgas čempionātā pagaidām cīnās bez zaudējumiem vai neizšķirta.

Latvijas čempione "Riga" otrdien viesos ar 3:0 (1:0) uzvarēja "Jelgavu". 

Pirmdien ceturtajā kārtā "Daugavpils" savā laukumā ar 4:2 uzvarēja "Metta", Jūrmalas "Spartaks" Slokas stadionā ar 1:3 piekāpās "Ventspilij", savukārt "Valmiera" ar 2:0 pārspēja turnīra jaunpienācējus "Tukums 2000"/TSS.

Virslīgas līderpozīcijā ar 12 punktiem četrās spēlēs ir RFS, kurai ar deviņiem punktiem seko "Riga", bet tālāk ar septiņiem punktiem ir "Ventspils". Pa sešiem punktiem iekrājušas "Liepāja", "Jelgava", "Daugavpils" un "Spartaks" komandas, četrus punktus guvusi "Valmiera", "Metta" ir par vienu mazāk, bet "Tukums 2000"/TSS četros dueļos palikusi bešā.

Virslīgas sacensības norit bez skatītājiem, stingri ievērojot iepriekš izstrādātā sanitārā protokola prasības. Jau nākamajā kārtā tribīnēs varēs atrasties skatītāji.

"Optibet" futbola virslīgas sezonai bija jāsākas 13.martā, bet dienu iepriekš tika paziņots, ka Latvijā ieviesīs ārkārtas situāciju. Vēl 12.martā tika pieļauts scenārijs, ka turnīra pirmās spēles tiks aizvadītas pie tukšām tribīnēm, bet situācija strauji mainījās, un nākamās dienas rītā virslīgas čempionāta sākums tika atcelts.

Dalību Eirokausos nodrošina pirmo trīs vietu ieguvējas, kā arī vēl viena ceļazīme tiek izspēlēta Latvijas kausa izcīņā (ja kausa ieguvēja ir kāda no komandām, kas ieņem vietu labāko trijniekā virslīgā, tad ceturto Eirokausu ceļazīmi iegūs čempionāta ceturtās vietas īpašniece, kā tas pērn veiksmīgi izdevās valmieriešiem).

Šajā sezonā virslīgā startēs desmit komandas, kas ir par vienu vairāk nekā pērn un par divām vairāk nekā aizpērn. Tāpat šosezon virslīgā leģionāru limits paaugstināts līdz astoņiem spēlētājiem. Tas nozīmē, ka laukumā vienlaicīgi jābūt vismaz trim asociācijā sagatavotiem spēlētājiem. Pērn limits bija pieci ārvalstu spēlētāji.

Tāpat kā daudzās citās valstīs pēc koronavīrusa pauzes virslīgas čempionāta reglamentā 2020.gada sezonā ir palielināts atļauto spēlētāju maiņu skaits no trim līdz piecām.

Pērn par Latvijas čempioni tika kronēta "Riga", bet savu pirmo trofeju kluba vēsturē ieguva RFS, kas uzvarēja valsts kausa izcīņā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu