Kuruca pārstāvētā "Nets" izcīnījusi pārsteidzošāko uzvaru NBA kopš 1993. gada

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Bruklinas "Nets" basketbolisti
Bruklinas "Nets" basketbolisti Foto: EPA/Scanpix

Latvijas basketbolista Rodiona Kuruca pārstāvētā Bruklinas "Nets" komanda sarūpējusi Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) negaidītāko uzvaru kopš 1993. gada, vēsta ESPN.

"Nets" otrdien ar rezultātu 119:116 (40:34, 33:31, 21:23, 25:28) uzvarēja visas līgas kopvērtējuma līdervienību Milvoki "Bucks".

Bukmeikeri par spēles favorīti neapšaubāmi uzskatīja "Bucks" vienību. Prognozes liecināja, ka Milvoki varētu uzvarēt ar aptuveni 19 punktu pārsvaru.

ESPN vēsta, ka "Nets" panākums pret "Bucks" ir pārsteidzošākā uzvara NBA kopš 1993. gada 4. aprīļa, kad Dalasas "Mavericks" pārspēja Sietlas "Supersonics".

Arī pirms 27 gadiem notikušajā spēlē bukmeikeru prognozes bija līdzīgas - ka "Supersonics" varētu uzvarēt dueli ar aptuveni 19 vai 20 punktiem (+19,5).

Līdz "Nets" un "Bucks" spēlei pēdējo 30 sezonu laikā bija 51 gadījums, kad pirms mača komandai bija favorīta statuss ar vismaz 19 punktu pārsvara prognozi. Favorītu komandām uzvaru un zaudējumu bilance bija graujoša 49-2.

Turklāt "Nets" komandai spēlē pret "Bucks" nepalīdzēja līderi un vairāki citi svarīgi spēlētāji - Kairijs Ērvings, Kevins Durants, Spensers Dinvidijs, Deandrē Džordans un Taurīns Prinss (nepiedalās sezonas turpinājumā), kā arī starta piecnieka spēlētāji Džo Heriss, Džarets Alens un Keriss Leverts.

Gerets Templs spēlē pret "Bucks" bija vienīgais spēlētājs "Nets" starta piecniekā, kurš šosezon bija laukumā devies sākumsastāvā vismaz četros mačos. Pārējie četri spēlētāji - Timotijs Luvavu-Kabaro, Rodions Kurucs, Lenss Tomass un Tailers Džonsons - visi kopā starta piecniekā bija devušies vien septiņās spēlēs.

"Bucks" ar 54 uzvarām un 14 zaudējumiem ir līgas līdere un Austrumu konferences vadošā komanda, kas jau ir nodrošinājusi vietu izslēgšanas spēlēs, bet "Nets" ar 32 panākumiem un 35 neveiksmēm ir septītā Austrumos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu