Raimonds Krollis - pozitīva vēsma Latvijas futbolā

CopyDraugiem X Whatsapp

Dažiem tīk Latvijas futbolu dēvēt par miskasti, un brīžiem tam ir arī pamatoti iemesli. Tomēr, ja pameklē, var atrast arī kaut ko pozitīvu, tāpēc TVNET aicināja uz sarunu perspektīvo FK "Metta" uzrucēju Raimondu Krolli.

Patlaban vien 18 gadus vecais Krollis otro sezonu spēlē Latvijas čempionātā jeb "Optibet" futbola virslīgā. Šosezon 14 mačos viņš kopumā guvis 6 vārtus. Pērn debijas sezonā viņam 5 vārti 25 spēlēs.

Krolis ir vienīgais Latvijas futbolists starp Top 10 vārtu guvējiem šosezon "Optibet" virslīgā, kad leģionāru limits ir palielināts līdz 8 spēlētājiem, kas var vienlaicīgi atrasties laukumā vienā komandā.

TVNET: Kā tu sāki spēlēt futbolu?

Bērnībā gāju Rīgas 49. bērnudārzā. 2006. gadā, kad tika izveidota futbola skola "Metta", tās pārstāvji piedāvāja trenēties futbolā. Tā arī sākās manas gaitas futbolā.

TVNET: Līdz tam pašam nebija nekādas intereses par futbolu?

Mans tēvs un brālis hokeju spēlēja. Kādu mēnesi vai divus trenējos arī hokejā, taču izvēlējos futbolu. Sports interesēja jau bērnībā, bet sākumā nebija viens konkrēts sporta veids, kas man patiktu.

TVNET: Kāpēc izvēlējies futbolu, nevis hokeju?

Futbolā bija vairākas pazīstamas sejas no bērnudārza, bet hokejā nebija tik daudz pazīstamu vienaudžu.

TVNET: Tagad hokejs interesē?

Agrāk vairāk skatījos, bet tagad reti. Citreiz uz "PlayStation" uzspēlēju NHL. Pasekoju līdzi latviešiem NHL, bet Rīgas "Dinamo" ne pārāk.

TVNET: Kas tev bērnībā bija elks futbolā? Kuram futbolistam pasekoji līdzi?

Nebija tāds viens izteikts elks. Bērnībā man patika Londonas "Chelsea" komanda, bet tagad mans mīļākais klubs ir Londonas "Arsenal".

TVNET: Bērnībā tev nebija elku, bet varbūt tagad ir futbolisti, kuriem paseko līdzi, analizē viņu spēli un centies mācīties?

Labprāt skatos un paanalizēju, kā spēlē "Arsenal" uzbrucējs Pjērs Emeriks Obamejangs.

TVNET: Tepat virslīgā vai Latvijas izlasē arī ir kāds, kura spēli pavēro un analizē?

Virslīgā no uzbrucējiem mani piesaista vienīgi Tolu spēle ("Valmiera FC" uzbrucējs Toluvalase Arokodare), bet no Latvijas izlases nav neviena, kuram es pastiprināti sekotu līdzi.

TVNET: Esi absolvējis vidusskolu?

Jā, šogad pabeidzu 12. klasi Rīgas Hanzas vidusskolā, tagad mācīšos universitātē.

TVNET: Kur tu studēsi?

Pašreiz esmu iestājies Latvijas Universitātē, bet, iespējams, mainīšu mācību iestādi. Vēl nezinu.

TVNET: Kāpēc varbūt mainīsi?

Varbūt būs nepieciešamība studēt tālmācībā, piemēram, ja braukšu spēlēt ārzemēs.

TVNET: Ko tu plāno studēt?

Biznesa vadību. Šai programmai Latvijas Universitātē nav tālmācības. Tāpēc varbūt nāksies pāriet uz kādu programmu, kurā ir iespējams mācīties attālināti, ja rodas tāda nepieciešamība.

TVNET: Cik tev šobrīd ir augums? Ekrānā izskatās, ka neesi no tiem mazākajiem uzbrucējiem.

Tagad varētu būt 1,87 vai 1,88 metri.

TVNET: Neesi no tiem mazajiem, neesi arī tornis...

Mani apmierina mans augums.

TVNET: Nesen raidījumā "Futbolbumbas" teici, ka šosezon minimālais mērķis ir gūt 12, bet maksimums 25 vārtus. Tā ir liela tava pārliecība par saviem spēkiem vai tas bija vienkārši humors starp komandas biedriem?

Komandas saliedēšanas pasākumā no viena cilvēka bija jautājums, cik tad es gribu iesist. Teicu, ka minimums 12 vārtus. Treneris prasīja, cik tad ir maksimums? Atbildēju, ka 25 vārti.

TVNET: Šobrīd esi labākais vārtu guvējs "Optibet" virslīgā starp Latvijas futbolistiem. Vai valstsvienības galvenais treneris Dainis Kazakevičs ir tevi uzrunājis?

Mani personīgi Dainis Kazakevičs nav uzrunājis. Pagaidām.

TVNET: Tev šobrīd ir 18 gadi (oktobrī būs 19. dzimšanas diena - aut.). Pērn valstsvienībā 18 gadu vecumā debitēja Kristers Tobers. Vai jūties gatavs pievienoties izlasei, doties uz nometni un iepazīties ar komandas biedriem?

Negribu braukt ar domu tikai iepazīties ar komandu. Ja braucu, tad ar domu, ka varu spēlēt, cīnīties par vietu sastāvā.

Raimonds Krollis
Raimonds Krollis Foto: www.lff.lv

TVNET: Latvijas U-19 izlasē 13 mačos esi guvis 10 vārtus. Spēlē pret Lietuvu pamanījies gūt pat 4 vārtus vienā mačā (uzvara Baltijas kausa mačā ar 5:1 - aut). Ar ko tu izcelies uz savu vienaudžu fona?

Domāju, ka savu lomu spēlē tas, ka man ir pieredze pieaugušo futbolā. Kad spēlē pie jauniešiem, ātrums laukumā nav tik liels kā starp pieaugušajiem. Pie jauniešiem fiziskā spēle ir vieglāka nekā pieaugušo līmenī.

TVNET: Šosezon ir izmaiņas leģionāru limitā. Iepriekš vienlaicīgi laukumā varēja būt 5, bet tagad 8 ārzemnieki. Ir jūtams, ka pacēlies līmenis?

Nevar salīdzināt, kā spēlēju pērn un kā šogad. Man šķiet, ka esmu diezgan progresējis. Salīdzinājumā ar pagājušo sezonu līmenis virslīgā ir cēlies, un tas ir veicinājis manu progresu.

TVNET: Kāds tev ir šīs sezonas un kāds kopumā karjeras mērķis?

Šosezon mērķis ir noturēt formu un spēlēt stabili, nevis vienā spēlē labi, bet nākamajā slikti. Tas laikam būtu svarīgākais. Ilgtermiņā skatoties, mērķis ir iet uz nākamo līmeni un nostabilizēties kādā augsta līmeņa klubā.

TVNET: Varbūt ir jau citi "Optibet" virslīgas klubi vai ārzemju komandu pārstāvji interesējušies par tevi, aicinot pievienoties?

No citiem Latvijas klubiem man personīgi nav nekas piedāvāts, bet no ārzemēm ir kaut kāda interese. Piedāvājumi ir, taču jāizvērtē, kas man šobrīd ir svarīgākais.

TVNET: Tev ir aģents, kas kārto šādus jautājums?

Šajos jautājumos man palīdz "Metta". Ja kāds aģents mani uzrunā, nododu kontaktus klubā un tālāk ar viņu runā "Metta" pārstāvji. Es tā baigi neiesaistos. Konkrēta aģenta man pagaidām nav. Sev par aģentu gribētu cilvēku, kuram es varu uzticēties, tāpēc es nesteidzos ar kādu parakstīt līgumu.

TVNET: Pēc tevis iepriekš teiktā par studijām, ka varbūt būs nepieciešamība pāriet uz tālmācību, noprotu, ka nav vajadzīgs nākamsezon spēlēt "Mettā", bet varbūt būs laiks doties uz ārzemēm?

Ja būs nepieciešams vēl viens gads, tad es palikšu. Būs jāskatās, vai es būšu tam gatavs un kā jutīšos. Un vai tiešām būs labs piedāvājums.

TVNET: Kas tavā vērtējumā ir labs piedāvājums?

Labs piedāvājums būtu tāds, kad ir pārliecība, ka tas klubs tevī kaut ko tiešām saskata. Noteikti tas būtu ilgtermiņa līgums, lai varētu iejusties komandā, jo tas nenotiek uzreiz un nav tik vienkārši.

TVNET: Uz kādām līgām tu mērķē, kur tu gribētu turpināt karjeru?

Pats lielākais sapnis ir spēlēt Spānijas "La Liga" čempionātā, bet labs līmenis ir arī Beļģijā un Nīderlandē.

TVNET: Ziemā biji Nīderlandē atrādīties. Kā tev gāja?

Nīderlandē biju 10 dienas janvāra beigās. Kopumā no visiem klubiem, kur biju pārbaudīties, vislabāk jutos "PEC Zwolle" komandā (Nīderlandes augstākās līgas "Eredivisie" klubs - aut.), jo bija labi apstākļi un draudzīga vide kopumā. Trenējos pie U-23 komandas, kā arī aizvadīju pārbaudes maču pie U-19 komandas, taču nospēlēju neizteiksmīgi.

TVNET: Pie kādām vēl komandām biji pārbaudīties?

Vēl es biju Beļģijā pie "K.A.A Gent" un Portugālē pie Lisabonas "Sporting" (18 reizes izcīnījusi Portugāles čempionu titulu - aut.).

TVNET: Kā tev veicās Beļģijā un Portugālē?

Lisabonas "Sporting" es trenējos pie U-19 komandas. Es tur biju nedēļu oktobra beigās, dzīvoju viņu bāzē, kas atradās diezgan dziļā mežā, un tuvumā nekā cita nebija. Principā viss vajadzīgais bija tur uz vietas - laukumi, ēdināšana, dzīvošana. Portugālē nespēlēju nevienu pārbaudes spēli.

Beļģijā es biju divas nedēļas decembrī, trenējos pie U-23 komandas. Tur bija augsts līmenis, augstas intensitātes treniņi un daudz spēlētāju - liela konkurence. Beļģijā arī nebija nevienas pārbaudes spēles.

Beļģijā visprofesionālāk viss notika - treniņu process, attieksme un kvalitāte. Bija cilvēks, kas ik pa laikam atbrauca uz viesnīcu un painteresējās - kā jūtos, vai viss kārtībā un uzdeva dažādus jautājumus.

TVNET: Bija iespējas palikt Nīderlandē, Beļģijā vai Portugālē?

Portugālē ne. Es teiktu, ka tas vairāk bija brauciens pieredzes iegūšanai. Visreālāk bija Nīderlandē. Tur arī izrādīja par mani vislielāko interesi. Un, braucot uz turieni, ar iepriekš iegūto pieredzi jutos daudz komfortablāk un brīvi varēju spēlēt. Portugālē un Beļģijā vēl nejutos tik komfortabli.

Pārceļoties uz ārzemēm, vēlos doties uz pirmo komandu, nevis U-23 komandu. Ja salīdzina virslīgu ar citu valstu klubu U-23 komandām, tad virslīgā līmenis ir līdzīgs, ja ne pat augstāks.

TVNET: Pērn rudenī pagarināji līgumu ar FK "Metta" līdz 2022. gadam.  Kāds šosezon ir komandas mērķis virslīgā?

Personīgi uzskatu, ka mēs varam cīnīties par 5. vietu. Tas arī ir mērķis, kas mums ir jāpiepilda.

TVNET: Šogad 4. vieta būs par grūtu?

5. vai 6. vieta ir jāizcīna noteikti, bet jātēmē augstāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu