Pēc 18 gadu pārtraukuma "Tour de France" startēs divi latvieši

CopyDraugiem X Whatsapp
Toms Skujiņš
Toms Skujiņš Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas vakarā ASV reģistrētā pasaules tūre vienība "Trek – Segafredo" paziņojusi savu sastāvu "Tour de France" velobraucienam. Tajā iekļauts arī carnikavietis Toms Skujiņš, kuram šis būs trešais gads pēc kārtas Francijas tūrē.

Debiju prestižajās sacensībās piedzīvos cits Latvijas riteņbraucējs Krists Neilands.

"Tour de France", kas pelnīti tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem pasaules sporta notikumiem, šogad atzīmē savu 107. gadskārtu. Pēdējos gados tūrē ierasts redzēt atzīstamu sniegumu demonstrējošus Latvijas velosportistus. Aizvadītās nedēļas izskaņā ambiciozā "Israel Start – Up Nation" paziņoja par Krista Neilanda iekļaušanu sastāvā dalībai Francijas tūrē. Kuldīdzniekam šī šajās sacensībās būs debija.

Pirmdienas vakarā savu sastāvu "Tour de France" nosauca arī "Trek – Segafredo" vienība. Par lielu prieku Latvijas sporta līdzjutējiem sastāvā trešo gadu pēc kārtas vietu nopelnījis Carnikavā augušais Toms Skujiņš.

Latvietis no labākās puses sevi apliecinājis gan iepriekšējās, gan arī šajās sezonā kā ļoti nozīmīgu sastāvdaļu "Trek – Segafredo" panākumos.

Komandas līderi cīņā par kopvērtējumu būs – austrālietis Ričijs Porte un nīderlandietis Bauke Mollema. Pērn Ričijs kopvērtējumā ieņēma 11. vietu. Toms Skujiņš būs starp galvenajiem Portes palīgiem. Vienlaikus, ja iespējas radīsies pašam, tās latvietis ar lielu prieku izmantos. Pērn vinš 17. posmā finišēja devītajā vietā, bet 2018. gadā viņam piektā vieta vienā posmiem, kā arī uz vairākiem posmiem nopelnīts kalnu karaļa krekls.

Pēdējo reizi divi latvieši kopā "Tour de France" bija tālajā 2002. gadā. Toreiz katrs savās komandās tūrē brauca – Arvis Piziks un Raivis Belohvoščiks. Šogad velobrauciens startēs 29. augustā Nicā.

Trek – Segafredo komandas sastāvs

  • Toms Skujiņš, Latvija
  • Ričijs Porte, Austrālija
  • Bauke Mollema, Nīderlande
  • Mads Pedersens, Dānija
  • Niklass Eg, Dānija
  • Jaspers Steivens, Beļģija
  • Kenijs Elisonds, Francija
  • Edvards Tēnss, Francija
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu