Latviešu Legends klases braucēji gūst panākumus Somijas čempionātā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Jānis Horeliks un Valters Zviedris sacensībās Somijā
Jānis Horeliks un Valters Zviedris sacensībās Somijā Foto: Publicitātes foto

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 22.- 23. augustā, tika atklāta Somijas autošosejas čempionāta sezona. Īsu atskatu uz Botniaringas trasē piedzīvoto sniedz latviešu autosportists Jānis Horeliks.

Uz Somiju devās divi Latvijas piloti Jānis Horeliks un Valters Zviedris, kas spēkojās ar Somijas pilotiem LEGENDS klasē. Horeliks startē Masters ieskaitē un Zviedris Pro ieskaitē.

Jāņa Horelika komentārs par aizvadīto posmu.

Piektdien visā dienas garumā notika treniņu braucieni. No šā gada tika nomainīts riepas modelis, kas aizstāj ielas riepu uz pussliku. Mans pirmais iespaids bija labs, jo mašīna labāk stūrējās un mazāk slīdēja.

Treniņu dienas beigās apļu laiki uzlabojās un sapratu, ka varēs cīnīties.

Kvalifikācija notika divās grupās, uzrādīju ceturto laiku 1:52:258, atpaliekot no līdera septiņas desmitdaļas. Valters otrajā grupā uzrādīja arī ceturto laiku 1:51:648, atpaliekot no līdera astoņas desmitdaļas.

Pirmo braucienu sāku no ceturtās rindas. Starts neizdevās labs, jo jaunajām riepām nedaudz labāka saķere. Pirmajā aplī viens no līderiem sagriezās un nācās izvairīties no sadursmes, kas ļāva citiem pabraukt garām. Visu braucienu bija spraiga cīņa un apdzīšanas. Finišā devītā vieta. Masters ieskaitē trešais. Valteram Zviedrim nepaveicās un finišā 14 .vieta. Braucienā pirmais Karttunen Veili-Pekka, otrais Lintukanto Leevi, trešais Kari Jesse.

Foto: Publicitātes foto

Svētdienas rīts bija lietains, kas neko labu nesolīja. Neilgi pirms otrā brauciena lietus pārgāja un tiesneši noteica sausā laika riepas. Kaut gan trase bija diezgan slapja. Bija jautri, otrais brauciens slidens, distances vidū jau trases trajektorijas apžuva un varēja pacīnīties. Savu tiešo Masters klases konkurentu apsteidzu beidzamajā līkumā pirms finiša. Ar 14. vietu pietika, lai Masters klasē būtu trešais. Valters Zviedris sasniedza 7. vietu. Pēc otrā brauciena bija pārsteigums, Valteram trešais laiks un man piektais.

Braucienā pirmais Kari Jesse, otrais Seppanen Pekka, trešais Vilen Jani.

Trešais brauciens sauss un abi latvietīši priekšpusē. Biju noskaņojies nevienu garām nelaist un turēties līderiem tuvāk. Starts izdevās labi, bet pēc taisnes nedaudz izslīdēju zālītē, kur zaudēju vienu pozīciju. Ilgu laiku turējos piektais, divi tomēr pagāja garām. Beidzamajā aplī apsteidzu Zviedri un finiša sestā pozīcija. Man augstākais sasniegtais rezultāts. Braucienā pirmais Kari Jesse, otrais Seppanen Pekka, trešais Karttunen Veili-Pekka.

Foto: Publicitātes foto

Masters ieskaitē:

Kilpia Marko 1.vieta, 2.vieta 3.vieta

Horeliks Jānis 3.vieta, 3.vieta, 1.vieta

Erkkila Mikko 2.vieta, 1.vieta, 8.vieta

Nākamais Somijas čempionāta posms notiks 12.-13. septembrī Alastaro trasē.

Šis posms ir noslēdzošais, kur izšķirsies čempiona tituls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu