Maiami "Heat" pirmā sasniedz Austrumu konferences finālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Par pirmo finālisti Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferencē kļuvusi Maiami "Heat" komanda. 

"Heat" basketbolist konferences pusfināla sērijas piektajā spēlē ar 103:94 pieveica regulārās sezonas spēcīgāko komandu Milvoki "Bucks", sērijā līdz četrām uzvarām gūstot virsroku ar 4-1. 

Iepriekšējā mačā "Bucks" potītes savainojuma dēļ zaudēja savu līderi Janni Adetokunbo, kurš nevarēja piedalīties arī šajā cīņā. 

Uzvarētājiem seši spēlētāji guva vismaz 12 punktus. Pa 17 iemeta Džimijs Batlers un Gorans Dragičs, bet 16 pievienoja Džejs Krauders. 

Tikmēr "Bucks" labā Kriss Midltons izcēlās ar 23 punktiem, Donte Divičenzo guva 17 punktus, bet 15 punkti un 14 atlēkušās bumbas zem groziem Brūkam Lopesam. 

Austrumu konferences finālā "Heat" tiksies ar Toronto "Raptors" un Bostonas "Celtics" pāra uzvarētāju. Šajā sērijā 3-2 vadībā atrodas Bostona. 

Rietumu konferences pusfinālā otro uzvaru pēc kārtas izcīnīja Losandželosas "Lakers", kas ar 102:92 apspēlēja Hjūstonas "Rockets", sērijā izvirzoties vadībā ar 2-1. 

Lieliski uzvarētāju sastāvā spēlēja līderis Lebrons Džeimss, kurš guva 36 punktus, savāca septiņas atlēkušās bumbas, veica piecas rezultatīvas piespēles un bloķēja četrus pretinieku metienus. 26 punkti un 15 atlēkušās bumbas Entonijam Deivisam, bet pieredzējušais Reidžons Rondo pievienoja 21 punktu un deviņas rezultatīvas piespēles. 

"Rockets" rindās 33 punktus iemeta līderis Džeimss Hārdens, bet Raselam Vestbrukam 30 punkti. 

Hjūstona uzvarēja sērijas pirmajā mačā, bet tagad cietusi divas neveiksmes pēc kārtas. 

Džeimss izcīnīja savu 162. uzvaru izslēgšanas spēlēs, par vienas uzvaras tiesu pārspējot bijušo "Lakers" aizsargu Dereku Fišeru. 

Losandželosas vienība, tāpat kā iepriekšējā mačā, kontrolēja spēli otrajā puslaikā. Tā guva par 13 punktiem vairāk nekā "Rockets". 

Sērijas ceturtā spēle tiks aizvadīta naktī uz piektdienu (Latvijas laiks). 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu