Tokijas Olimpiādes pjedestālu izveidei savāktas 24,5 tonnas plastmasas pudeļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Lai Tokijas olimpiskajās un paralimpiskajās spēlēs uz goda pjedestāliem varētu sveikt laureātus, organizatori savākuši 24,5 tonnas plastmasas pudeļu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Tokijas Olimpiādes rīkotāji jau iepriekš lepojās ar to, ka šīs olimpiskās un paralimpiskās spēles būs līdz šim videi draudzīgākais četrgades notikums.

2019.gada jūnijā Olimpiādes organizatori deva startu projektam "Recycled plastic victory ceremony podium", kurā vietējos iedzīvotājus lūdza ziedot izlietotās plastmasas pudeles. Tāpat projektā iesaistījās lielākie ražotāji un 113 Japānas skolas, kā arī Olimpiādes sponsors "P&G Group".

Deviņu mēnešu laikā tika iegūtas 24,5 tonnas jeb aptuveni 400 000 plastmasas pudeļu. Iepriekš līdzīgas akcijas olimpiskajā kustībā nav notikušas.

Tokijas Olimpiādes rīkotāji spēļu organizēšanā ir apņēmušies izmantot otrreiz pārstrādātus materiālus, kā arī plāno atkārtotā lietošanā nodot 99% materiālu, kas tiks izmantoti četrgades notikumā.

Tokijas olimpisko spēļu godalgas tiks veidotas no nolietotiem mobilajiem tālruņiem, bet visa izmantota elektrība nāk no atjaunojamiem resursiem.

Tāpat zināms, ka Tokijas olimpisko spēļu laikā apmeklētājiem būs jāšķiras no papildu summas, ja savā rīcībā būs vēlme iegūt plastmasas maisiņus.

Tokijas olimpiskās spēles nākamvasar norisināsies no 23.jūlija līdz 8.augustam jeb tajā pašā laika periodā, kad bija paredzētas šovasar.

Kopš 1948.gada vasaras olimpiskās spēles notikušas ik pēc četriem gadiem. Lai gan olimpiskās spēles pieredzēja boikotus, teroraktus un protestus, tās ne reizi netika pārceltas, taču šoreiz koronavīrusa straujā izplatība pasaulē liegs sportistiem šovasar pulcēties Tokijā.

Pasaules vēsturē līdz šim atceltas tikai trīs olimpiskās spēles un visos gadījumos tas notika kara dēļ.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu