"French Open" finālā tiksies Nadals un Džokovičs

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Rafaels Nadals
Rafaels Nadals Foto: AFP/SCANPIX

2020. gada "French Open" jeb "Roland Garros" turnīra finālā spēkosies Spānijas tenisists Rafels Nadals pret Novāku Džokoviču no Serbijas.

Pasaules otrā rakete Nadals piektdien Parīzē ar rezultātu 6-3, 6-3, 7-6 (7:0) pārspēja Djego Švarcmanu no Argentīnas (ATP 14.).

Nadals, kuru dēvē par "Māla karali", šī turnīra finālu sasniedzis jau 13. reizi karjerā. Viņš "French Open" triumfējis 12 reizes.

Spānijas tenisists nu ir vienas uzvaras attālumā no 20. titula "Grand Slam" turnīros. Tikpat titulu ir rekordistam Rodžeram Federeram no Šveices.

Piektdien otra pusfināla duelī pasaules ranga līderis Džokovičs ar rezultātu 6-3, 6-2, 5-7, 4-6, 6-1 uzveica Stefanu Cicipu no Grieķijas (ATP 6.).

Džokovičs karjerā "Grand Slam" turnīros izcīnījis 17 titulus. Viņš piekto reizi sasniedzis "French Open" finālu, vienīgo reizi uzvarēt izdevās 2016. gadā.

2020. gadā pasaules ranga līderis Džokovičs izcīnījis 37 uzvaras un cietis tikai vienu zaudējumu.

Nadals un Džokovičs svētdien savā starpā tiksies 56. reizi. ATP tūrē nav divu tenisistu, kuri savā starpā būtu spēlējuši vairāk maču. Džokovičs šobrīd ir priekšā ar bilanci 29-26.

Tiesa, Nadals uzveicis Džokoviču sešos no septiņiem dueļiem "French Open" turnīrā. 

Nadala uzvaru un zaudējumu bilance "Roland Garros" laukumos ir 99-2.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu