Vai kāds no Latvijas hokejistiem NHL varētu nonākt Sietlā?

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers
Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās hokeja līgas (NHL) paplašināšanas draftā Sietlas "Kraken" komanda nākamgad varēs izvēlēties spēlētājus no citiem klubiem. Vai kāds no latviešiem varētu pievienoties līgas jaunpienācējai?

Aiznākamajā jeb 2021./22. gada sezonā NHL pievienosies jauna komanda Sietlas "Kraken", kļūstot par līgas 32. klubu. Tāpat kā 2017. gadā, kad līgai pievienojās Vegasas "Golden Knights", notiks paplašināšanas drafts.

Lai nokomplektētu sastāvu, "Kraken" varēs izvēlēties vienu spēlētāju no katras līgas komandas, atskaitot vienīgi "Golden Knights" klubu. Sietla izveidos sastāvu ar spēlētājiem no 30 dažādiem klubiem (14 uzbrucēji, 7 aizsargi, 3 vārtsargi).

Komandas varēs aizsargāt savus spēlētājus - septiņus uzbrucējus, trīs aizsargus un vienu vārtsargu (7-3-1) vai arī astoņus laukuma spēlētājus (uzbrucējus vai aizsargus) un vienu vārtsargu (8-1).

"The Athletic" apskatnieks Ārons Porclains (Aaron Portzline) vēsta, ka Kolumbusas "Blue Jackets" komanda varētu aizsargāt somu vārtsargu Jonasu Korpisalo.

Savukārt latviešu vārtsargs Elvis Merzļikins, tāpat kā citi pirmā un otrā gada NHL spēlētāji, tiek aizsargāts automātiski. Viņi arī netiek pieskaitīti aizsargājamo limitam.

"Blue Jackets" komandā ir vēl viens latviešu vārtsargs - Matīss Kivlenieks. Viņš atbilst paplašināšanas drafta noteikumiem, un viņš būs pieejams Sietlai. Viņš aizvadījis trīs sezonas Kolumbusas kluba sistēmā, pārsvarā spēlējot AHL. 

Matīss Kivlenieks
Matīss Kivlenieks Foto: AP/ Scanpix

"The Athletic" apskatnieks gan izteicis minējumu, ka Sietlas komanda draftā varētu izvēlēties "Blue Jackets" aizsargu šveicieti Dīnu Kukanu. Viņš pagājušajā sezonā regulārajā čempionātā 33 mačos guva 1 vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, kā arī sakrāja negatīvu lietderības koeficientu -9.

Kopumā karjerā 27 gadus vecais hokejists NHL regulārajā čempionātā piedalījies 77 mačos, guvis vienus vārtus, veicis 13 rezultatīvas piespēles un sakrājis pozitīvu lietderības koeficientu +8.

Savukārt cits "The Athletic" apskatnieks Džons Vogls (John Vogl) raksta, ka Sietlas komandai lieti noderētu pieredzējis un uz aizsardzību tendēts uzbrucējs, kāds ir Bufalo "Sabres" pārstāvis Zemgus Girgensons.

"Kaut arī Vegasa pirmajā gadā bija Stenlija kausa pretendente, 51 no 82 regulārā čempionāta spēlēm noslēdzās ar vienu vārtu starpību. Girgensons ir uz aizsardzību tendēts uzbrucējs, kurš spēlē grūtākajos brīžos. Šāda iezīme noderētu jaunpienācējai," uzskata Vogls. 

Zemgus Girgensons
Zemgus Girgensons Foto: AFP / Scanpix

"The Athletic" apskatniece Heilija Selviana (Hailey Salvian) raksta, ka Otavas "Senators" komanda, visticamāk, neaizsargās latviešu uzbrucēju Rūdolfu Balceru, taču gaidāmā sezona būs izšķiroša.

"23 gadus vecais Balcers izskatās, ka ir pāraudzis AHL līmeni, bet nav vēl izcīnījis vietu NHL. Viņam nesen piešķīra viena gada divu virzienu līgumu, kas būtībā nozīmē - "parādi man" jaunu kontraktu. Viņš atkal nākamajā vasarā būs ierobežotais brīvais aģents. Nav pārliecības, ka viņš tiks aizsargāts," raksta apskatniece.

"Protams, Balcers var šosezon nopelnīt vietu sastāvā NHL, pārsteigt ar savu sniegumu un iegūt aizsargātā spēlētāja statusu. Tas gan ir grūts uzdevums," piebilst žurnāliste.

Latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram pēc nākamās sezonas beidzas līgums ar Pitsburgas "Penguins" komandu. Pagājušajā sezonā viņš sevi apliecināja kā stabilu vērtību ceturtās vai trešā maiņas centra uzbrucēju.

Bļugers pagājušajā sezonā (9 vārti + 13 piespēles) bija rezultatīvāks par Girgensonu (12+7), abiem aizvadot 69 spēles NHL regulārajā čempionātā. Tomēr nākamā sezona lielā mērā izšķirs, vai "Penguins" vēlas Bļugeru savā komandā arī turpmāk.

Teodors Bļugers
Teodors Bļugers Foto: AFP/SCANPIX
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu