Usiks: Tas ir bizness. Džošua un Fjūrijs savāks 100 miljonus

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Oleksandrs Usiks
Oleksandrs Usiks Foto: AFP/SCANPIX

Boksā bieži vien priekšroka ir biznesa, nevis sportiskiem principiem, atzīst Ukrainas bokseris Oleksandrs Usiks.

Usiks ir WBO pasaules čempiona jostas obligātais pretendents, kas paredz tiesības cīnīties par šo titulu, tomēr tā īpašnieks Entonijs Džošua, visticamāk, 2021. gadā spēkosies ar citu Lielbritānijas boksa zvaigzni Taisonu Fjūriju.

"Pagaidām es par to nedomāju. Vērojam, kas notiek. Esmu WBO ranga pirmais numurs (aiz čempiona Džošua). Viņam ir jāaizstāv tituls cīņā pret mani. Esmu WBO "Inter-Continental" čempions," raidījumā "Ходят Слухи" sacīja Usiks.

 "Viss ir elementāri. Šeit nestrādā sports, šeit darbojas bizness. Mēs kopā (ar Džošua) savācam 20 miljonus dolāru, bet viņš kopā ar Fjūriju savāc 100 miljonus dolāru," izteicās Ukrainas bokseris.

Usiks piebilda, ka strādāt pie cīņas sarunāšanas un finansējuma piesaistīšanas nav viņa darbs, bet gan promouteru lauciņš. Viņš raidījumā arī atklāja, ka ir saņēmis lielas naudas piedāvājumus no piecām vai sešām valstīm, lai pieņemtu citu pilsonību.

Ārzemju medijos izskanējusi informācija, ka Džošua un Fjūrijs katrs varētu nopelnīt 100 miljonus par spēkošanos ringā. Šī varētu kļūt par gadsimta cīņu, jo supersmagajā svarā absolūtais jeb neapstrīdamais pasaules čempions pēdējo reizi tika noskaidrots pirms vairāk nekā 20 gadiem.

"Šie puiši [Fjūrijs un Džošua] katrs varētu nopelnīt 60 līdz 70 miljonus ASV dolāru par savstarpējo dueli. Un to [summu] varētu dubultot, ja gada laikā notiktu revanšs," pērn vasarā sarunā ar ESPN izteicās viens no Fjūrija menedžeriem Frenks Vorens.

Pēdējā laikā ārzemju mediji ziņojuši, ka Usiks nākamo cīņu aizvadīs pret Lielbritānijas bokseri Džo Džoisu.

34 gadus vecais Usiks, kurš sarūpējis Latvijas bokserim Mairim Briedim vienīgo zaudējumu karjerā, ir izcīnījis 18 uzvaras 18 cīņās.

Arī 35 gadus vecais Džoiss karjerā ir nepārspēts, viņa kontā ir 12 uzvaras (11 nokauti).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu