Latvijas perspektīvais basketbolists Žagars varētu pāriet uz citu komandu

Papildināts
LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Artūrs Žagars
Artūrs Žagars Foto: penya.com

Latviešu saspēles vadītājs Artūrs Žagars izņemts no Spānijas augstākās basketbola līgas (ACB) kluba Badalonas "Joventut" pieteikuma turnīram un varētu pārietu uz citu komandu.

(Plkst. 23.37 papildināts viss teksts.)

Spānijas basketbola žurnālists Džordi Valje Simo tviterī raksta, ka "Joventut" nevēlas atbrīvot latviešu basketbolistu, bet izskata iespēju viņu izīrēt un kā pirmā opcija esot Latvijas izlases galvenā trenera Roberta Štelmahera trenētā Igaunijas komanda Tallinas "Kalev"/"Cramo". Pagaidām gan nekāda vienošanās nav panākta.

Pirms tam portāls "Lesportiudecatalunya.cat" ziņoja, ka Žagars varētu tikt aizmainīts uz citu komandu, pieļaujot

iespēju, ka viņš karjeru varētu turpināt Latvijā.

20 gadus vecajam Žagaram šajā sezonā nav izdevies iegūt "Joventut" treneru uzticību. 

ACB viņš piedalījies 12 mačos, kuros caurmērā piecās minūtēs guvis 1,8 punktus un veicis 0,8 rezultatīvas piespēles. ULEB Eirokausā latviešu basketbolistam septiņās spēlēs vidēji piecās minūtēs ir viens punkts un 0,6 rezultatīvas piespēles.

Janvāra beigās "Joventut" papildināja sastāvu ar Demetriusu Montelu Džeksonu, līdz ar to komandā bija jau četri saspēles vadītāji, jo bez jauniegūtā amerikāņa un Žagara šajā pozīcijā spēlē arī Ferrans Basass un Nenads Dimitrijevičs, kuriem vienībā ir lielāka loma nekā latvietim.

Žagaram šī ir otrā pilnā sezona ACB čempionātā.

Žagars 2018.gada vasarā Latvijas U-18 izlases sastāvā Rīgā kļuva par Eiropas vicečempionu, bet pērn februārī viņš debitēja Latvijas pieaugušo valstsvienībā.

Badalonas komandas sistēmā viņš ir kopš 2017.gada vasaras. Pirms tam viņš spēlēja Latvijas Jaunatnes basketbola līgā (LJBL), "Rīga"/DSN komandu aizvedot līdz čempionu titulam U-19 vecuma grupā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu