Zviedrijas biatlonistes triumfē PK posmā 4x6 kilometru stafetē

CopyDraugiem X Whatsapp
Zviedrijas biatlonistes.
Zviedrijas biatlonistes. Foto: AFP / Scanpix

Latvijas sieviešu biatlona valstsvienībai nestartējot, trešdien Pasaules kausa posmā Nove Mesto 4x6 kilometru stafetes sacensībās uzvarēja Zviedrijas biatlonistes.

Pirmajā posmā pēc pirmās šaušanas uz īsu brīdi vadībā pabija amerikāniete Sjūzena Danklija, taču posmu vadošajā pozīcijā beidza Norvēģija, apsteidzot Šveici un Austriju. Slovēnija tika pie diviem soda apļiem, bet Ukraina un Dienvidkoreja tika diskvalificēta.

Trešajā ugunslīnijā trīs soda apļus nopelnīja igauniete Johanna Taliherma, bet ceturtajā vienu soda apli bija spiesta slēpot austriete Katarīna Innerhofere. Posmu pirmā pabeidza norvēģiete Tirila Ekhofa, apsteidzot Franciju un Baltkrieviju.

Trešajā posmā Ida Liena stāvus šautuvē nopelnīja soda apli, atkrītot uz piekto pozīciju pirms pēdējā etapa. Pirmā bija Zviedrija, otrā - ASV, trešā - Itālija, taču tikai 8,2 sekundes Zviedrijai zaudēja arī Baltkrievija.

Ceturtajā posmā Elvīra Ēberja spēja finišēt pirmā, Zviedrijas komandai ugunslīnijā iztērējot sešas liekas patronas un distanci veicot stundā trijās minūtēs un 26,6 sekundēs.

Par 1,2 sekundēm atpalika Baltkrievija, kuras biatlonistes pieļāva deviņus "pūdeļus". Trešās finišēja francūzietes, kurām bez astoņām rezerves patronām trešajā posmā soda aplis bija jāmēro Hlojai Ševaljē. Viņas no Zviedrijas komandas atpalika par 27,8 sekundēm, apsteidzot norvēģietes, kuras ar vienu soda apli un desmit "pūdeļiem" finišēja 12,2 sekundes aiz Francijas. Piekto vietu ieņēma ASV, sesto 21 komandas konkurencē - Itālija.

Uzvara pēdējā posmā Zviedrijai ļāva iegūt kristāla globusu par uzvaru arī stafetes sacensību sezonas kopvērtējumā. Zviedrija ar 216 punktiem apsteidza Vāciju, kura arī sakrāja tikpat punktu. Trešā ar 204 punktiem finišēja Francija, ceturtā ar 201 punktu - Norvēģija. Latvijas komanda ar 19 punktiem ieņēma 23.vietu 24 valstu konkurencē.

Vīriešiem 4x7,5 kilometru stafete piektdien ar Latvijas kvarteta līdzdalību sāksies plkst.16.20, un arī to varēs vērot tiešraidē LTV7 kanālā.

Sestdien vīriešiem un sievietēm noritēs sprinta sacensības, svētdien - iedzīšana.

Pēc Pasaules kausa posma Nove Mesto sezonas izskaņa paredzēta marta otrajā pusē Estešundā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu