Briedis pret Okoliju? Sarunas notiek ...

CopyDraugiem X Whatsapp
Lorenss Okolijs
Lorenss Okolijs Foto: @MatchroomBoxing/Twitter

Lielbritānijas bokseris Lorenss Okolijs varētu kļūt par Maira Brieža nākamo pretinieku. Gaidāms, ka šīs nedēļas vidū būs lielāka skaidrība par Latvijas boksera nākamo dueli, noskaidroja portāls TVNET.

Okolijs sestdien Londonā uzveica Polijas bokseri Kšištofu Glovacki, izcīnot Pasaules Boksa organizācijas (WBO) pasaules čempiona jostu smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kg).

28 gadus vecais Lielbritānijas bokseris karjerā ir nepārspēts - 16 uzvaras (13 nokauti). Okolijs sestdien pēc uzvaras pret Glovacki izteicās, ka viņš savu nākamo cīņu vēlas aizvadīt tieši pret Briedi.

TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka Brieža komanda pirmdien un otrdien veiks sarunas par nākamo cīņu, līdz ar to šonedēļ varētu būt lielāka skaidrība par Latvijas boksera karjeras turpinājumu.

Iepriekš Polijas medijos izskanēja informācija, ka 29. maijā Briedis varētu Rīgā cīnīties pret poļu supersmagsvaru Mariušu Vahu. "Viņš man būtu labs pārbaudījums. Viņš ir spēcīgs milzis," februārī sarunā ar TVNET sacīja Briedis.

Lai arī pāreja no smagā svara (līdz 90,7 kg) uz supersmagsvaru divīziju būtu interesants izaicinājums Brieža karjerā, viņa prioritāte esot interesanta cīņa, neatkarīgi no svara kategorijas.

36 gadus vecais Briedis karjerā aizvadījis 28 cīņas, izcīnot 27 uzvaras (19 nokauti). Vienīgais zaudējums piedzīvots pret ukraini Oleksandru Usiku, kurš pārgājis uz supersmagsvariem.

Okolija promoteris Edijs Hērns, kurš savā arodā ir viens no pasaulē atpazīstamākajiem speciālistiem, paudis pārliecību, ka Lielbritānijas bokserim ir pa spēkam uzveikt Briedi.

"Agrāk vai vēlāk viņa [Brieža] josta kļūs vakanta. Ticu, ka Briedis ir jau nolēmis pāriet uz supersmagsvariem. Taču redzējām Kalles Zauerlanda tvītu, kurā viņš norādīja - darām to," pēc cīņas preses konferencē sacīja Hērns.

"Dārgais Lorens Okolij, apsveicu ar sapņa piepildīšanu. Mairis Briedis? Tas ir pavisam cits līmenis... Edij Hērn, uz priekšu," tviterī uzrunājot Okolija promotieri Hērnu, raksta Brieža pārstāvis Kalle Zauerlands.

Okollija mērķis ir izcīnīt vēl kādu pasaules čempiona jostu smagā svara kategorijā, lai pēc tam pārietu uz supersmagsvariem. Okolijs mēdz sparingos trenēties kopā ar supersmagsvaru pasaules čempionu britu Entoniju Džošua.

"Krūzeru" divīzijā (līdz 90,7 kg) Pasaules Boksa padomes (WBC) josta šobrīd pieder Kongo bokserim Ilungam Makabu, bet Pasaules Boksa asociācijā (WBA) čempions patlaban ir francūzis Arsens Gularmirjans.

Brieža īpašumā ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) čempiona josta.

Lai kļūtu par neapstrīdamu pasaules čempionu, jāizcīna četras jostas - WBO, WBC, WBA un IBF.

Lielbritānijas bokseris Tonijs Beljū, kurš ir bijušais WBC pasaules čempions "krūzeru" divīzijā (līdz 90,7 kg), paudis pārliecību, ka Okolijs var uzveikt Briedi, taču tas ir grūts uzdevums.

Beljū arī netieši atzīmē, ka Briedis pelnīti izcīnīja uzvaru skandalozajā cīņā pret Glovacki. Atgādinām, ka polis vispirms izdarīja sitienu latvietim pa pakausi, bet Latvijas bokseris atbildēja, iesitot Glovackim ar elkoni pa žokli. Boksa pasaulē nereti Brieža rīcību vērtē kā nesportisku, veltot kritiku Latvijas bokserim, bet Glovacka rupjību piemirst.

"Cīnīties pret Briedi ir grūti. Briedis nav nekāds zaglis. Viņš ir ļoti viltīgs, viņš izstrādās spēles plānu. Tas būs pavisam cits izaicinājums salīdzinājumā ar Glovacki," uzskata Beljū, kuru citē "Sky Sports".

Patlaban 38 gadus vecais Beljū karjerā izcīnīja 30 uzvaras, piedzīvoja trīs zaudējumus un vienu neizšķirtu. Karjeras noslēdzošajā cīņā 2018. gadā viņš piekāpās Usikam.

Beljū pirms tam divas reizes uzveica savu tautieti Deividu Heju, kurš ir bijušais pasaules čempions gan "krūzeru" divīzijā, gan supersmagsvaros.

Jāatzīmē, ka Okolijs pēdējo četru mēnešu laikā aizvadījis divas cīņas, tikmēr Briedis iepriekšējo cīņu aizvadīja pirms pusgada - pērn septembra beigās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu