Video Porziņģis rezultatīvākais "Mavericks" komandas uzvarā pār pastarīti "Timberwolves"

CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Porziņģis (pa labi).
Kristaps Porziņģis (pa labi). Foto: AP/Scanpix

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdienas rītā pēc Latvijas laika guva 29 punktus un bija rezultatīvākais spēlētājs Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā, palīdzot Dalasas "Mavericks" komandai izcīnīt uzvaru.

"Mavericks" viesos ar rezultātu 128:108 (30:33, 26:22, 32:18, 40:35) pārspēja Minesotas "Timberwolves", izcīnot 14. uzvaru 19 spēļu nogrieznī.

Porziņģis šajā mačā laukumā pavadīja 28 minūtes un 40 sekundes, kuru laikā realizēja astoņus no 14 divpunktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un visus četrus soda metienus.

Tāpat viņš izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas, veica četras rezultatīvas piespēles, pārtvēra vienu bumbu, bloķēja divus metienus, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. "Mavericks" ar Porziņģi laukumā iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida.

"Mavericks" komandā rezultatīvākais ar 29 punktiem bija Porziņģis, bet otrs rezultatīvākais spēlētājs ar 21 punktu bija Tims Hārdevejs juniors, kurš arī izcīnīja četras bumbas zem groziem un veica četras rezultatīvas piespēles.

Uzvarētāju sastāvā 16 punktus guva Dvaits Pauels un Džeilens Brauns, bet Luka Dončičs atzīmējās ar 15 punktiem.

"Timberwolves" vienībā 29 punktus guva NBA debitants Entonijs Edvardss, 22 punktus pievienoja Karls Entonijs Taunss, 17 iemeta Juančo Ernangomess.

Dalasa mača sākumā nokļuva iedzinējos ar 3:16, taču ātri vien izdevās atspēlēties - pēc pirmās ceturtdaļas komandas šķīra tikai trīs punkti (30:33).

Otrās ceturtdaļas pirmajā pusē "Timberwolves" turējās vadībā, taču puslaika pārtraukumā ar minimālu pārsvaru devās "Mavericks" komanda (56:55).

Trešajā ceturtdaļā "Mavericks" veica izrāvienu un ieguva +15 pēc Porziņģia precīzā tālmetiena 10 sekundes pirms perioda beigām.

Mača noslēdzošajā ceturksnī "Mavericks" turpināja audzēt pārsvaru un beigās svinēja pārliecinošu uzvaru.

"Mavericks" ar 23 uzvarām 42 spēlēs ieņem septīto vietu Rietumu konferencē, bet "Timberwolves" atrodas turnīra tabulas pašā lejasgalā ar 10 uzvarām 44 mačos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu