Zubovs: Ir patīkami, ka Rīgas "Dinamo" vadība cenšas mainīt situāciju

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sergejs Zubovs
Sergejs Zubovs Foto: dinamoriga.lv

Ir patīkami vērot to, ka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) komandas Rīgas "Dinamo" vadība pēc pēdējo sezonu neveiksmīgā snieguma cenšas labot situāciju, intervijā vienības pārstāvim pauda galvenais treneris Sergejs Zubovs.

Rīgas "Dinamo" kluba vadība aprīļa vidū oficiāli galvenā trenera amatā apstiprināja 50 gadus veco Krievijas hokeja speciālistu Zubovu, kurš vadīs komandu KHL 14. sezonā.

Zubovs trešdien sniedza pirmo oficiālo interviju jaunajā amatā, atbildot uz vienības pārstāvja Armanda Simsona jautājumiem.

"Ir patīkami vērot, ka komandas vadība cenšas mainīt situāciju. Esmu gandarīts pieņemt šo izaicinājumu. Priecājos, ka šī iespēja dota tieši man. Tā būs jauna pieredze, un, protams, ir tikai pozitīvas emocijas. Gribas ātrāk ķerties pie darba," pauda treneris Zubovs.

"Man katra šāda iespēja ir izaicinājums. Protams, ir uztraukums. Bet tas ir patīkams uztraukums. Tā ir iespēja atkal pierādīt sevi un savas darba kvalitātes."

Rīgas "Dinamo" jau nokomplektējusi treneru korpusu, kā arī parakstījusi līgumus ar virkni latviešu spēlētāju, kā arī četriem leģionāriem.  

"Komandas veidošana ir ilgs process. Šobrīd veidojas jaunas attiecības, notiek saziņa ar treneru štābu un kluba vadību. Labs laiks, lai liktu pamatus komandas veidošanai. Gribam, lai būtu labs jauno un pieredzējušo spēlētāju sakausējums. 

Šobrīd meklējam pastiprinājumus gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Šķiet, ka ir izdevies atrisināt problēmu ar vārtsargiem. Koncentrējamies uz komandas veidošanu," par spēlētāju nolīgšanu izteicās Krievijas speciālists.

Neoficiāli izskanējis, ka "Dinamo" varētu atgriezties vairāki jau komandā spēlējuši leģionāri, kā arī vienību, iespējams, papildinās kāds viesspēlētājs no Zubovam labi pazīstamā Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Dalasas "Stars" sistēmas.

"Saistībā ar gaidāmo sezonu - nedaudz pacietības. Es domāju, ka viss atrisināsies labi. Jau augusta beigās mēs ar komandu varēsim "iziet sabiedrībā". Centīsimies hokeja līdzjutējiem radīt prieku," teica Zubovs.

Zubovs iepriekš karjerā strādājis par galvenā trenera asistentu Krievijas hokeja grandos Sanktpēterburgas SKA un Maskavas CSKA. Neilgi viņš bijis arī SKA galvenais treneris. Divarpus sezonas Zubovs galvenā trenera amatā vadījis KHL klubu "Soči".

Zubovs strādājis arī NHL klubos Sentluisas "Blues" un Dalasa "Stars". 2012./13. gada sezonā viņš bija "Blues" komandas konsultants, bet iepriekšējā sezonā viņā strādāja par vecāko padomdevēju "Stars" vienībā, kas sasniedza Stenlija kausa finālu.

Hokejista karjerā Zubovs spēlēja aizsarga pozīcijā. Viņš NHL regulārajā čempionātā 16 sezonās aizvadīja 1068 spēles, guva 152 vārtus un veica 619 rezultatīvas piespēles (771 punkti). Stenlija kausā jeb "play-off" viņa kontā 164 spēles un 117 punkti (24+93).

Zubovs divreiz izcīnījis Stenlija kausu - 1994. gadā ar Ņujorkas "Rangers" un 1999. gadā ar Dalasas "Stars".

Marta sākumā Rīgas "Dinamo" paziņoja, ka neturpinās sadarbību ar Pēteri Skudru, kuru par komandas galveno treneri apstiprināja pērn 20.jūlijā.

Skudras vadībā Rīgas "Dinamo" 60 spēlēs izcīnīja tikai deviņas uzvaras - piecas pamatlaikā, divas papildlaikā un divas "bullīšos".

Pērnsezon Rīgas "Dinamo" ar 28 punktiem bija vājākā vienība KHL.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu