Rīgas dome: Nav aizliegts izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā hokeja PČ laikā (10)

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Olimpiskais karogs un Krievijas karogs
Olimpiskais karogs un Krievijas karogs Foto: Reuters/ScanPix

Lai gan dopinga skandālos iesaistītās Krievijas sportistiem ir liegums startēt zem savas valsts karoga, tomēr neesot lieguma izmantot Krievijas karogu pilsētas rotāšanā.

17.maijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Sporta studija" izskanēja informācija, ka Rīgas pilsētas rotāšanā pasaules hokeja čempionāta laikā izmantoti visu čempionāta dalībnieku karogi, tostarp Krievijas karogs.

Raidījums norāda, ka arēnā, kur notiks sacensības, Krievijas karoga nav. Raidījuma vadītājs pieļāva, ka Rīgas domei nāksies Krievijas karogus noņemt vai aizvietot ar citiem.

Rīgas pašvaldība, noformējot pilsētu Pasaules hokeja čempionātam, cieši sadarbojās ar čempionāta rīkotājiem un noformējumu īstenoja, ņemot vērā Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) norādes, tostarp par dalībvalstu karogu lietošanu pilsētas noformējumā.

Informācijā, kas saņemta no čempionāta rīkotājiem, esot norādīts, ka Krievijas karogu nedrīkst izmantot arēnā vai blakus sporta sacensības norises vietām. Taču pilsētas rotāšanā Krievijas karogu izmantot drīkst.

Pasaules antidopinga aģentūra (WADA) 2019.gadā uz četriem gadiem diskvalificēja Krieviju, aizliedzot tai piedalīties pasaules lielākajos sporta notikumos.

Šāds soda mērs gan neizslēdz iespēju, ka konkrēti sportisti nozīmīgās sacensībās varēs startēt zem olimpiskā karoga kā neitrāli sportisti.

Komentāri (10)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu