Video "Lakers" nonāk zaudējuma attālumā no čempionu pilnvaru nolikšanas

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Pašreizējā titula glabātāja Losandželosas "Lakers" nonākusi zaudējuma attālumā no sezonas beigām Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA).

"Lakers" basketbolisti Rietumu konferences izslēgšanas spēļu pirmās kārtas piektajā spēlē ar 85:115 (26:34, 10:32, 27:26, 22:23) atzina Fīniksas "Suns" pārākumu, sērijā līdz četrām uzvarām nonākot iedzinēja lomā 2-3. 

Pēc divām ne pārāk rezultatīvām spēlēm "Suns" komandā ar 30 punktiem izcēlās Devins Bukers, pievienodams arī septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles. Fīniksas komandas uzvaru gan aizēnoja Krisa Pola atsvaidzinātā pleca trauma.

"Lakers" komandā ar 24 punktiem rezultatīvākais bija Lebrons Džeimss, kurš lielāko daļu jeb 17 punktus guva trešajā ceturtdaļā. Neilgi pirms mača tika paziņots, ka otrdien laukumā nedosies otra "Lakers" zvaigzne Entonijs Deiviss.

Tikmēr Austrumu konferences pusfinālu sasniegusi Bruklinas "Nets", kas mājās ar rezultātu 123:109 (31:24, 28:27, 27:28, 37:30) uzveica Bostonas "Celtics", sērijā panākot 4-1.

Ņujorkiešus līdz uzvarai aizveda komandas zvaigžņotais trio. Džeimss Hārdens guva 34 punktus, izcīnīja desmit atlēkušās bumbas un desmitreiz rezultatīvi piespēlēja, pirmo reizi "Nets" kreklā izslēgšanas turnīrā tiekot pie "triple-double". Kairijs Ērvings pievienoja 25 punktus, un Kevins Durents piebalsoja ar 24 punktiem.

Jau sestdien "Nets" pusfināla pirmajā spēlē mēros spēkus ar Milvoki "Bucks". Bruklinas komanda otrajā kārtā nav spēlējusi kopš 2014.gada.

Bostoniešiem ar 32 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbā atzīmējās Džeisons Teitams. "Celtics", kas pērn spēlēja konferences finālā, šoreiz izslēgšanas turnīrā bija bez Džeilena Brauna un pēdējās pāris spēlēs arī bez Kemba Volkera.

Denveras "Nuggets" izcīnīja uzvaru Rietumu konferences ceturtdaļfināla piektās spēles otrajā pagarinājumā par spīti tam, ka pretinieces Portlendas "Trail Blazers" rindās 55 punktus guva Damjans Lilards.

"Nuggets" savā laukumā bija pārāka ar rezultātu 147:140 (38:25, 27:37, 27:32, 29:27, 14:14, 12:5) un sērijā līdz četrām uzvarām panāca 3-2.

Lilards šajā mačā realizēja 12 tālmetienus, kas ir jauns NBA izslēgšanas turnīra rekords, par vienu "trejaci" pārspējot 2016. gadā Kleja Tompsona iespēto. Tieši viņa precīzie tālmetieni palīdzēja panāk pirmo un otro pagarinājumu, kuros abos kopā Lilards guva 17 no 19 komandas punktiem.

Tāpat viņš par pieciem punktiem pārspēja paša aizpērn laboto "Trail Blazers" rezultativitātes rekordu. Otrdien savam snieguma viņš pievienoja arī desmit rezultatīvas piespēles, sešas atlēkušās bumbas un trīs bloķētus metienus.

Uzvarētājiem ar 38 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un deviņām rezultatīvām piespēlēm izcēlās Nikola Jokičs, Montem Morisam bija 28 punkti, bet 26 punktus guva un 12 bumbas zem groziem izcīnīja Maikls Porters juniors.

Pretiniekiem bez Lilarda "double-double" iekrāja arī Roberts Kovingtons un Jusufs Nurkičs, kuriem bija attiecīgi 19 un 13 punkti, kā arī katram pa 11 atlēkušajām bumbām.

Portlendas komandas galvenais treneris Terijs Stotss teica, ka otrdien laukumā redzējis izslēgšanas turnīra visu laiku labāko sniegumu.

"Viņš atdeva sevi visu, iemeta daudz metienu. Mēs visi esam vīlušies. Jūtu līdzi Damjanam un ikvienam mūsu komandā. Bet tagad nav laika nožēlai. Jāsakopo spēki uz sesto spēli. Mums nav laika sevi žēlot," stāstīja Stotss.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu