Ostapenko: Patīkami, ka būs Baltijas fināls

CopyDraugiem X Whatsapp
Aļona Ostapenko
Aļona Ostapenko Foto: AFP/SCANPIX

Aļona Ostapenko piektdien Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra pusfinālā koncentrējās mača sākumam un serves uzņemšanai, pēc uzvaras atzina Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete, kurai sacensību finālā pretī stāsies Igaunijas pārstāve Anete Kontaveita.

Ostapenko piektdien Īstbornas "WTA 500" vienspēļu turnīra pusfinālā ar rezultātu 6-4, 6-1 uzvarēja Kazahstānas tenisisti Jeļenu Ribakinu.

"Zināju, ka viņa labi servē, tāpēc vajadzēja koncentrēties serves uzņemšanai. Iepriekšējā mačā bija slikts sākums, līdz ar to gatavojos tieši šīs spēles sākumam. Tās bija galvenās lietas, kāpēc man izdevās uzvarēt," pēc spēles teica Ostapenko.

Turnīra rīkotāju speciālo ielūgumu saņēmusī Ostapenko WTA rangā ieņem 43.vietu, bet Ribakina ir 21.pozīcijā.

Finālā Ostapenko tiksies ar Baltijas pirmo raketi Aneti Kontaveitu no Igaunijas, kura reitingā ir 27.vietā. Ostapenko titula mačā nav spēlējusi kopš 2019.gada, kad uzvarēja turnīrā Luksemburgā.

"Viņa ir augsta līmeņa tenisiste un rāda stabilu sniegumu," Ostapenko raksturoja Kontaveitu.

"Būs labs mačs. Cerams, ka varēšu demonstrēt savu labāko spēli un skatītājiem tā patiks. Tagad mēģināšu atjaunoties, jo vakardien bija spēles gan vienspēļu, gan dubultspēļu turnīrā.".

"Nenākam no pārāk lielām valstīm, taču mums ir labi tenisisti, tāpēc ir patīkami, ka būs Baltijas fināls. Aneti pazīstu jau no junioru vecuma. Esam daudz spēlējušas kopā treniņos, jo īpaši junioru vecumā, tāpat arī piedalījušās dubultspēlēs. Zinu viņu pietiekami labi," par sestdien gaidāmo maču teica Ostapenko.

Latvijas tenisiste uzteica gaidāmās pretinieces pēdējo sezonu sniegumu.

"Nedomāju, ka rītdien būs viegla spēle. Būs vairākas spraigas izspēles. Nevaru sagaidīt. Ir ļoti patīkami spēlēt finālā un to izbaudīt, jo sezona uz zāles seguma ir ļoti īsa," atzina Ostapenko.

Finālspēle, kurā spēkosies Baltijas tenisistes, paredzēts sestdien plkst. 14.30 pēc Latvijas laika.

Ostapenko zaudējusi visus trīs dueļus cīņā ar Kontaveitu, piekāpjoties pretiniecei 2020., 2018. un 2015. gadā.

Šīs ir vienas no piecām sacensībām uz zālāja seguma Lielbritānijā un Vācijā, kas kalpo kā iesildīšanās turnīrs jūnija un jūlija mijā gaidāmajam Vimbldonas turnīram. Sezonas trešais "Grand Slam" notiks no 28.jūnija līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu