"Šo klubu var uzskatīt par vienu no visu laiku labākajiem," tik atzinīgi pēc Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Tampabejas "Lightning" uzvaras Stenlija kausā izteicās "The Athletic" apskatnieks Džo Smits. Tikko "zibeņi" tika kronēti par pasaules hokeja karaļiem. Vai patiešām uz ledus vērojām vienu no visu laiku labākajām hokeja vienībām?

Kādreizējā "Lightning" zvaigzne Martēns Sentluī bijis "skolotājs" daudziem pašreizējiem komandas spēlētājiem, piemēram, Ņikitam Kučerovam, Stīvenam Stemkosam, Viktoram Hedmanam un daudziem citiem, kuri virs galvas cēla hokeja vērtīgāko trofeju.

"Es neticu, ka "Lightning" sastāva spēlētāji jebkad savā karjerā vēl pārstāvēs tik labu komandu kā šo," sacīja Sentluī. "Šī Tampas vienība ir viena no visu laiku izcilākajām."

Pēdējo gadu laikā Tampai bijis ļoti dziļš sastāvs, bet, lai kļūtu par divkārtējiem čempioniem, piedzīvoti arī sāpīgi zaudējumi. Pirms sava pirmā Stenlija kausa 2019./2020. gada sezonā, komanda gadu iepriekš pirmajā kārtā piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets". Tas organizācijā bija smags brīdis, jo togad visi no "Lightning" gaidīja augstvērtīgu sniegumu. Komandai nācās pierādīt, ka tā spēj no smaga nokauta piecelties. Tas arī izdevās!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp