Velo ultramaratonists Sprude uzstāda pasaules rekordu un uzvar sacensībās Polijā

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram: @arvissp

Latvijas velo ultramaratonists Arvis Sprude uzstādījis pasaules rekordu - visvairāk nobrauktie kilometri, septiņu dienu laikā pieveicot 3023 kilometrus plānoto 2800 km vietā.

Sprude arī uzvarēja sacensībās apkārt Polijai, kuru kopējais trases garums bijis 3599 kilometri.

Iepriekšējais rekords pārsniegts par vairāk nekā 1300 kilometriem. Rekordu oficiāli atzinusi un apstiprinājusi Starptautiskā WUCA (World ultra cycling association) asociācija.

"Daudzi man neticēja, kā arī es nebiju favorīts sacensībās, bet biju par sevi pārliecināts, man bija iespējami labākā komanda un atbalstītāji, lai sasniegtu šo rezultātu. Jūtos noguris, bet lepns par savu komandu un faktu, ka rekords ir sasniegts. Kārtējo reizi varu teikt – Latvija var!" teica Sprude.

Sprude rekordu sasniedza kopā ar komandu, kas devās līdzi uz Poliju, rekorda sasniegšanai – Jāni Lauvu, Ivo Perševicu un Arno Ķikuru.

Sprude ir sporta skolotājs no Kuldīgas, kas riteņbraukšanu uzskata par savu kaislību un ar to cenšas aizraut ne vien vietējos kuldīdzniekus, bet arī visus, kam mājās pieejami velosipēdi. Jau tagad daudzi atbalstītāji un fani Arvim raksta ar lūgumu pēc padoma un ieteikuma, kā pievarēt vairākus simtus kilometru, Arvim uz to atbilde ir pavisam īsa – braucot un ticot saviem spēkiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu