Oficiāli: Krištianu Ronaldu atgriežas Mančestras "United" komandā (2)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Krištianu Ronaldu
Krištianu Ronaldu Foto: Reuters/ScanPix

Portugāles futbola zvaigzne Krištianu Ronaldu atstājis Itālijas klubu Turīnas "Juventus" un atgriezies Mančestras "United" komandā, piektdien oficiāli paziņoja Anglijas premjerlīgas vienība.

Iepriekšējā sezonā Ronaldu ar gūtiem 29 vārtiem kļuva par Itālijas A sērijas labāko snaiperi.

Ronaldu bija spēkā līgums ar "Juventus" līdz 2022. gada 30. jūnijam. Ārzemju mediji lēš, ka "United" izpirkusi futbolista līgumu par aptuveni 25 miljoniem eiro.

36 gadus vecais Ronaldu ceturtdien informēja "Juventus" galveno treneri Masimiliano Alegri, ka viņš vairs nevēlas spēlēt Turīnas komandā.

Iepriekš ārzemju mediji baumoja, ka Ronaldu varētu pārcelties uz Anglijas čempionvienību Mančestras "City".

Ronaldu guva 118 vārtus 292 spēlēs Mančestras "United" komandā pirms viņš 2009. gadā pārcēlās uz Spānijas grandu Madrides "Real".

Portugāles futbolists palīdzēja Mančestras "United" triumfēt Anglijas premjerlīgā 2007., 2008. un 2009. gadā, kā arī uzvarēt UEFA Čempionu līgā 2008. gadā.

Futbolista karjerā Ronaldu kļuvis par Anglijas, Spānijas un Itālijas čempionu, kā arī triumfējis UEFA Čempionu līgā. Viņš pārstāvējis Lisabonas "Sporting", Mančestras "United", Madrides "Real" un Turīnas "Juventus".

2016. gadā Ronaldu ar Portugāles izlasi tika kronēts par Eiropas čempionu. 2019 gadā viņam ar valstsvienību izdevās triumfēt arī UEFA Nāciju līgā.

Ronaldu ir populārākais cilvēks sociālajā tīklā "Instagram", kur viņam ir vairāk nekā 328 miljoni sekotāju. Viņš piecas reizes nosaukts par gada labāko pasaules futbolistu, rekordists ar sešiem tituliem ir argentīnietis Lionels Mesi.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu