Foto un video Jānis Ikaunieks: Gribējās gan rezultātu nokārtot nedaudz ātrāk

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas futbola izlases pussargs Jānis Ikaunieks neslēpj, ka 2022. gada Pasaules kausa kvalifikācijas turnīra spēlē pret Gibraltāra valstsvienību gribējies rezultātu un uzvaru nokārtot nedaudz laicīgāk.

Latvijas nacionālā komanda trešdien "Daugavas" stadionā ar 3:1 pieveica Gibraltāra futbolistus, gūstot pirmo uzvaru atlases ciklā. 

"Galvenais, ka uzvarējām. Gribējās gan rezultātu nokārtot nedaudz ātrāk. Bija arī momenti, kuros to varējām izdarīt. Varbūt varējām nospēlēt vēl asāk priekšā, vēl vairāk iespēju izveidot, taču vinnējām, visi priecīgi," Latvijas Futbola federācijas (LFF) mājas lapā citēts Ikaunieks. 

Divus vārtus guva Vladislavs Gutkovskis, bet vēl reizi Latvijas labā izcēlās Andrejs Cigaņiks.

"Ne ar ko viņi nepārsteidza. Es biju gaidījis, ka viņi atdos iniciatīvu un ka mēs diktēsim spēles gaitu," pauda Ikaunieks. 

Pavasarī Pasaules kausa kvalifikācijas ciklu Latvija sāka ar 1:2 zaudējumu Melnkalnei, 0:2 neveiksmi pret Nīderlandi un neizšķirtu (3:3) ar Turciju.

Abas komandas 21. novembrī tiksies atkārtoti. 

Pēc Latvijas komandas nonākšanas vadībā iniciatīva gan pārgāja Gibraltāra pusē.

"Domāju, viņi saprata, ka jāiet uz pilnu banku, vairs nav, ko zaudēt. Viņi vairāk uzņēmās risku, gāja uz priekšu aktīvāk, mums vajadzēja to izmantot. Priekšā pavērās vairāk brīvas vietas. Vajadzēja vienkārši meistarīgāk ar dažām piespēlēm dubultot pārsvaru. Tas neizdevās, tāpēc mača galotne izvērtās nervozāka, nekā mums to gribētos," pastāstīja Ikaunieks. 

Latvija FIFA rangā ieņem 136. vietu, Gibraltārs ir 194. pozīcijā. 

 

4. septembrī "Daugavas" stadionā Latvija spēlēs pret Norvēģiju, bet 7. septembrī ar Melnkalni latvieši tiksies Podgoricā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu