"VEF Rīga" pagājušās sezonas līderis Almans atteicies no 40% algas palielinājuma

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Kails Almans
Kails Almans Foto: FIBA.com

Basketbola kluba "VEF Rīga" pagājušās sezonas līderis Kails Almans starpsezonā atteicās no 40% liela algas pielikuma, nepaliekot Latvijas vienībā, piektdien intervijā Latvijas Televīzijas (LTV) tiešraidē sacīja komandas prezidents Gatis Jahovičs.

23 gadus vecais aizsargs Almans profesionāļa gaitas uzsāka 2019./2020.gada sezonā, pārstāvot Grieķijas komandu "Lavrio". Jaunajā sezonā viņš pārstāvēs Francijas augstākās līgas debitanti "Paris".

Jahovičs intervijā LTV sacīja, ka Rīgas kluba vadība vēlējās paturēt sastāvā amerikāņu aizsargu, bet viņš tomēr izvēlējies citu karjeras attīstības ceļu.

"Pēdējās sezonās situācija ir ļoti līdzīga. Ja leģionāri aizvada labu sezonu, tad mēs viņus vairs nevaram atļauties. Ja viņi nospēlē viduvēji vai slikti, tad mēs viņus vairs negribam [paturēt]. Almana gadījumā tas, šķiet, bija pat 40% algas pieaugums, kam viņš diemžēl nepiekrita. Cits klubs viņu izpirka," pastāstīja Jahovičs.

Iepriekšējā sezonā Almans bija "VEF Rīga" līderis. FIBA Čempionu līgā viņam vidēji mačā bija 13,8 punkti, 3,2 atlēkušās bumbas un 5,0 rezultatīvas piespēles, bet Latvijas-Igaunijas līgā bija caurmēra 15,7 punkti, 3,7 bumbas zem groziem un 4,6 rezultatīvas piespēles.

Latvijas Basketbola līgas (LBL) "play-off" Almans septiņās cīņās guva vidēji 15,3 punktus, atdeva 4,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 3,0 bumbas zem groziem. Amerikāņu aizsargs tika atzīts par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju.

"Paris" klubs tika dibināts 2018.gadā ar mērķi spēlēt ULEB Eirolīgā un tā prezidents ir kādreizējais Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandas Minesotas "Timberwolves" ģenerālmenedžeris Dievids Kāns. Aizvadītajā sezonā komanda izcīnīja otro vietu "Pro B" čempionātā un nākamsezon debitēs Francijas augstākajā līgā jeb "Pro A".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu