Boksa zvaigzne Kanelo gatavs cīnīties Brieža kategorijā par čempiona titulu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Sauls "Kanelo" Alvaress un Mairis Briedis
Sauls "Kanelo" Alvaress un Mairis Briedis Foto: AP/EPA/Scanpix

Pasaulslavenais bokseris Sauls "Kanelo" Alvaress pieteicies cīnīties par WBC čempiona jostu svara kategorijā, kurā reitinga līderis ir Latvijas pārstāvis Mairis Briedis.

Kanelo novembra pirmajā nedēļā kļuva vēsturē par sesto bokseri, kurš izcīnījis neapstrīdama pasaules čempiona titulu četru jostu ērā.

Meksikas bokseris karjeras laikā par pasaules čempionu kļuvis četrās dažādās svara kategorijās amplitūdā no 66,7 līdz 79 kilogramiem.

Nu meksikānis apņēmies kļūt par pasaules čempionu arī "cruiserweight" jeb pirmā smagā svara kategorijā (līdz 90,7 kilogramiem).

Pasaules Boksa padome (WBC) apstiprinājusi Kanelo cīņu par titulu pret šīs organizācijas čempionu Ilungu Makabu no Kongo Demokrātiskās Republikas.

WBC organizācijas mītne atrodas Meksikā, tāpēc Kanelo apstiprināšana cīņai par pasaules čempiona titulu nav liels pārsteigums.

Cīņa varētu notikt maijā vai jūnijā, vēstīts WBC paziņojumā.

34 gadus vecais Makabu karjerā izcīnījis 28 uzvaras (25 nokauti) un piedzīvojis divus zaudējumus.

Savukārt 31 gadu vecais Kanelo izcīnījis 57 uzvaras (39), piedzīvojis divus neizšķirtus, kā arī cietis vienu zaudējumu - pret leģendāro Floidu Meivezeru.

Briedis iepriekš publiski paudis vēlmi cīnīties pret Meksikas bokseri. "Kanelo ir nestandarta bokseris, kurš ir ļoti pieredzējis," sarunā ar TVNET norādīja Briedis.

Daudzu ekspertu vērtējumā un dažādos rangos Kanelo tiek uzskatīts šobrīd par labāko bokseri pasaulē neatkarīgi no svara kategorijas.

Brieža īpašumā šobrīd ir Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) pasaules čempiona josta, taču savulaik viņam bija arī WBC tituls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu