Video Girgensons gūst vārtus spēlē pret Merzļikina komandu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Zemgus Girgensons (centrā)
Zemgus Girgensons (centrā) Foto: AP/Scanpix

Zemgus Girgensons pirmdien guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē pret Elvja Merzļikina pārstāvēto komandu.

Bufalo "Sabres" savā laukumā ar rezultātu 4:7 (2:2, 2:3, 0:2) piekāpās Kolumbusas "Blue Jackets", piedzīvojot astoto zaudējumu pēdējos desmit mačos.

Girgensons vārtus guva sekundi pirms pirmā perioda beigām, panākot neizšķirtu 2:2. Viņš vārtu priekšā pamainīja ripas lidojumu pēc kanādieša Kolina Millera metiena.

Latvijas hokeja uzbrucējs laukumā pavadīja 17 minūtes un 22 sekundes, kas bija otrs lielākais spēles laiks starp "Sabres" uzbrucējiem (1:35 vairākumā un 2:19 mazākumā).

Girgensons divreiz meta pa vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu metienu, uzvarēja septiņos no 16 iemetieniem un spēli pabeidza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Girgensons tikai trešo reizi NHL spēlētāja karjerā guva vārtus skaitliskajā vairākumā. Viņam tas pa reizei izdevās 2015./16. un 2014./15. gada sezonās.

Tikmēr "Blue Jackets" sastāvā Merzļikins palika rezervē, kamēr somu vārtsargs Jonass Korpisalo atvairīja 29 no 33 metieniem (87,9%).

Uzvarētāju labā divus vārtus guva krievs Vladislavs Gavrikovs un amerikānis Džeks Rosloviks, kurš veica arī rezultatīvu piespēli, bet ar 1+2 atzīmējās kanādietis Makss Domi.

"Sabres" sastāvā divus vārtus guva Teidžs Tompsons.

27 gadus vecais Girgensons šosezon 18 spēlēs guvis četrus vārtus, veicis piecas rezultatīvas piespēles un sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Savukārt Girgensona vienaudzis Merzļikins šosezon 10 mačos guvis septiņas uzvaras, vidēji ielaidis 2,69 vārtus un atvairījis 91,8% metienu.

"Blue Jackets" ar 20 punktiem 16 mačos ieņem ceturto vietu Metropolitēna divīzijā, bet "Sabres" ar 16 punktiem 18 spēlēs atrodas sestajā pozīcijā Atlantijas divīzijā. Katras divīzijas trīs labākās komandas iekļūs "play-off".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu