Video Karijs: Tagad varu sevi saukt par visu laiku labāko snaiperi

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Stefens Karijs.
Stefens Karijs. Foto: AP/Scanpix

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Goldensteitas "Warriors" līderis Stefans Karijs līdz šim sevi vairījās dēvēt par visu laiku labāko līgas snaiperi, taču nule sasniegtais trejaču rekords viņam devis pārliecību to darīt.

Karijs rekordu laboja "Warriors" izbraukuma mačā pret Ņujorkas "Knicks", kurā Goldensteitas vienība izcīnīja uzvaru ar rezultātu 105:96.

Lai labotu rekordu, "Warriors" zvaigznei vajadzēja realizēt divus tālmetienus, bet viņš iemeta piecus, kopumā gūstot 22 punktus, un kļuva par savas komandas rezultatīvāko spēlētāju.

Rekorda tālmetienu Karijs iemeta jau pirmajā ceturtdaļā, kad viņam piespēlēja Endrjū Viginss. Tagad viņa kontā regulārajā čempionātā ir iemesti 2977 tālmetieni.

"Visu runā par to, kurš ir visu laiku labākais snaiperis NBA. Es ļoti cienu Redžija un Reja paveikto, jo viņi pacēla latiņu līdz šim līmenim, noteica to, ko nozīmē būt izcilam metējam. Tas nozīmē arī noturību un ilggadību. Es to mēģinu realizēt arī sava karjeras ceļojuma laikā. Tālmetienu distance, realizācijas procents un apjoms - man tas viss ir svarīgi. Līdz šim ar to palīdzēju komandai uzvarēt, bet tagad esmu sasniedzis šo rekordu pateicoties savai noturībai.

Es vēlos izveidot standartu, kas izsakāms precīzo tālmetienu skaita attiecībā pret izpildītajiem. Vienmēr izvairījos sevi dēvēt par visu laiku izcilāko snaiperi, pirms nebiju sasniedzis šo rekordu. Tagad varu sevi tā dēvēt un justies ērti," pauda Karijs.

Iepriekšējais rekorda turētājs ar kopumā 2973 regulārās sezonas mačos realizētiem trejačiem bija Rejs Alens. Leģendārajam aizsargam šīs atzīmes sasniegšanai bija nepieciešami apaļi 1300 mači. Tikmēr Karijam rekorda uzstādīšanai bija nepieciešamas vien 789 spēles.

Arēnā klātienē maču vēroja arī pats Alens, kurš pēc spēles kopā ar trešo visu laiku izcilāko tālmetienu speciālistu Redžiju Milleru devās sveikt Kariju ar izcilo sasniegumu. Abi dāvāja Karijam kreklu ar uzdrukātu skaitli 2974.

Karijs ir pārliecinošs līderis arī šosezon realizētajos tālmetienos. "Warriors" līderim līdz šim ir izdevies trāpīt 145 trīspunktniekus, kamēr viņa tuvākais sekotājs Badijs Hīlds bijis precīzs 98 reizes.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu