Vairāk nekā 100 NBA spēlētāji iekļauti Covid-19 protokolā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
NBA logo 75. jubilejas sezonā
NBA logo 75. jubilejas sezonā Foto: AFP/SCANPIX

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandās pašlaik ir 111 spēlētāji, kuri atbilstoši Covid-19 protokolam nevar spēlēt, liecina NBA mājaslapā publicētā informācija, kas apkopota svētdienas vakarā.

Svētdien Covid-19 protokolā iekļauts Goldensteitas "Warriors" spēlētājs Dreimonds Grīns.

Gaidāms, ka Covid-19 protokolā iekļauto NBA spēlētāju saraksts papildināsies, jo svētdien NBA sāka plašāk testēt arī tos spēlētājus, kuri nav saņēmuši balstvakcīnu. Testēšana turpināsies arī janvāra sākumā.

Toronto "Raptors" svētdien Klīvlendā spēlēja ar astoņiem spēlētājiem. Komandai ar koronavīrusu saistītu iemeslu dēļ jau vairāk nekā nedēļu nevar palīdzēt desmit spēlētāji.

Čikāgas "Bulls" rindās desmit spēlētāji tikko izgāja cauri Covid-19 protokolam, bet tagad atkal trīs spēlētāji tajā ir iekļauti, tostarp Lonzo Bols. Viņš līdz šim bija vienīgais savā komandā, kurš devies laukumā visās šīs sezonas spēlēs.

Memfisas "Grizzlies" svētdien paziņoja, ka Covid-19 protokolā tagad iekļauti jau pieci spēlētāji.

Orlando "Magic" komandai pašlaik palīdzēt nevar 13 spēlētāji, tostarp seši nevar spēlēt ar Covid-19 saistītu problēmu dēl, vienam jāpabeidz process, lai atbilstoši Covid-19 protokolam varētu atgriezties laukumā, bet vēl seši spēlētāji ir traumēto sportistu sarakstā. Treneris Džamals Moslijs atzina, ka pašlaik "jāgaida neparedzamais".

Sanantonio "Spurs" līdz šim bija viena no retajām komandām, kurām nebija neviena Covid-19 protokolā iekļauta spēlētāja, bet svētdien protokolā iekļauts Dežonte Marejs.

Savukārt Atlantas "Hawks" jau tā garajam Covid-19 protokolā iekļauto spēlētāju sarakstam pievienoja arī Džonu Kolinsu.

Protokolā, kas gandrīz vienmēr nozīmē, ka personai ir bijis pozitīvs Covid-19 tests, nav iekļauti treneri un komandu darbinieki, kuri nevar pildīt amata pienākumus ar vīrusu saistītu apsvērumu dēļ.

NBA pirms nedēļas komandām nosūtījusi jaunos noteikumus, kuros atļauts pievienot spēlētājus, lai aizstātus tos, kuri atrodas Covid-19 protokolā.

Pašlaik NBA Covid-19 protokolā noteikts, ka spēlētājiem, kuriem ir bijis pozitīvs tests, desmit dienas jāpavada izolācijā vai arī jāuzrāda divi negatīvi PCR testi, kas veikti vairāk nekā ar 24 stundu starpību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu