Mančestras "City" Čempionu līgā svin panākumu Leipcigā

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Mančestras "City" futbolisti trešdien Leipcigā svinēja otro uzvaru šīs sezonas Čempionu līgas divās spēlēs, otrā G grupas spēlē Belgradā neizšķirti spēlējot "Crvena Zvezda" un Bernes "Young Boys".

Pašreizējā čempione "City" izbraukumā ar 3:1 (1:0) pārspēja "Leipzig".

Uz 25. minūtē Fila Fodena gūtajiem vārtiem mājinieki atbildēja ar Luī Opendas vārtiem 48. minūtē.

Tomēr mača izskaņā uzvaru panāca Anglijas kluba spēlētāji. 84. minūtē Hulians Alvaress pēc Žeremī Doku piespēles no soda laukuma stūra trāpīja vārtu labajā stūrī, bet kompensācijas laika otrajā minūtē jau Alvaress pretuzbrukumā izvirzīja sitiena pozīcijā Doku, kurš garām vārtsargam raidīja bumbu vārtos.

Arī otrā spēlē Belgradā tika gūti četri vārti, taču spēle beidzās neizšķirti - 2:2 (1:0).

35. minūtē Šerifs Ndiajē izvirzīja vadībā mājiniekus, uz ko Šveices klubs 48. un 61. minūtē atbildēja ar attiecīgi Filipa Ugriniča un Sedrka Itena gūtajiem vārtiem, Itenam realizējot 11 metru soda sitienu par mājinieku spēli ar roku savā soda laukumā.

88. minūtē Belgradas klubam neizšķirtu panāca Osmans Bukari, no tuva attāluma raidot bumbu vārtos pēc Žana Filipa Kraso piespēles.

Pirmajā kārtā "Leipzig" izbraukumā ar 3:1 pārspēja "Young Boys", bet "Crvena Zvezda" viesos ar tādu pašu rezultātu zaudēja "City".

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu