NHL kluba "Panthers" ģenerālmenedžeris: Balinska prasmes atbilst mūsu vajadzībām

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Uvis Balinskis
Uvis Balinskis Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas aizsarga Uvja Balinska, kurš Nacionālajā hokeja līgas (NHL) sezonu uzsāks Floridas "Panthers" rindās, prasmes atbilst kluba prasībām, kluba tīmekļa vietnē saka kluba ģenerālmenedžeris Bils Zito.

Balinskis būs viens no četriem Latvijas hokejistiem, kuri sezonu uzsāks NHL, taču vienīgais debitants.

"Viņš bija viens no labākajiem spēlētājiem Eiropā, pirms viņš ieradās mūsu komandā. Lai gan viņš vēl nav spēlējis Ziemeļamerikā, viņa prasmes atbilst mūsu vajadzībām," par Balinski saka Zito.

"Kaut gan viņam nav milzīga auguma, taču viņš ir gana liels. Viņš ir ļoti mobils. Viņš ir labs slidotājs. Viņš labi darbojas ar ripu un ir mērķtiecīgs. Viņam ir viss nepieciešamais," aizsarga plusus uzskaita ģenerālmenedžeris.

Zito piebilst, ka Balinskis ASV ieradās agri un čakli strādāja, lai būtu pēc iespējas labākā sportiskajā formā pirms sezonas.

"Īstais pārbaudījums būs, kad sāksies sezona. Vērtēti tiks visi," saka "panteru" ģenerālmenedžeris.

Debiju NHL Balinskis visticamāk piedzīvos 12.oktobrī, kad "Panthers" viesosies pie Minesotas "Wild".

Balinskis pavasarī ar Floridas vienību noslēdza viena gada divvirzienu līgumu.

27 gadus vecais aizsargs iepriekšējās trīs sezonas aizvadīja Čehijas ekstralīgā un pagājušajā sezonā pamatturnīra 50 spēlēs sakrāja 35 (11+24) rezultativitātes punktus, kļūstot par komandas piekto rezultatīvāko spēlētāju, bet izslēgšanas cīņās, kurās Liberecas "Bīlī Tygrži" cieta zaudējumu ceturtdaļfinālā, viņa kontā desmit spēlēs bija septiņi (1+6) punkti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu