Moriss pirms NHL sezonas starta: Esmu sajūsmināts par Balinska potenciālu

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
NHL kluba Floridas "Panthers" galvenais treneris Pols Moriss
NHL kluba Floridas "Panthers" galvenais treneris Pols Moriss Foto: Reuters/Scanpix

Latvijas hokeja aizsargs Uvis Jānis Balinskis progresējis Nacionālās hokeja līgas (NHL) pirmssezonas treniņnometnē, uzskata Floridas "Panthers" galvenais treneris Pols Moriss, kurš ir sajūsmā par latvieša potenciālu.

"Panthers" sezonas pirmo spēli aizvadīs naktī uz piektdienu, 13. oktobri, plkst. 3.00 pēc Latvijas laika. Izbraukumā būs jāspēkojas ar Minesotas "Wild".

Gaidāms, ka savu debiju NHL čempionātā piedzīvos Balinskis, kurš izkarojis vietu "Panthers" komandā, kļūstot par vienu no septiņiem aizsargiem pamatsastāvā.

Floridas klubam patlaban traumu dēļ nevar palīdzēt divi no trim iepriekšējās sezonas rezultatīvākajiem aizsargiem – Brendons Montūrs un Ārons Ekblads.

Tiek prognozēts, ka Montūrs un Ekblads laukumā nevarēs atgriezties līdz decembrim. Līdz ar to iespēja sevi pierādīt radusies Balinskim, kuram ir divvirzienu līgums, kas nozīmē, ka viņu jebkurā brīdī var nosūtīt uz fārmklubu. 

"Viņš nometnē progresēja. Pirmās piecas dienas ir ļoti smagas. Tās ir ļoti grūti izturēt. Daži spēlētāji pēc tām nespēj atgūties," portāls "Florida Hockey Now" citē Morisu.

"Daži spēlētāji kļūst stiprāki. Viņš ir kļuvis ātrāk. Nezinu, vai pārsteigums ir pareizais vārds, kuru izmantot. Skauti ir rūpīgi pastrādājuši, lai atrastu šādu spēlētāju. Esmu sajūsmināts par viņa potenciālu," uzskata treneris.

"Man patīk, kā viņš darbojas ar ripu, spēlē bez bailēm. Viņš cenšas veidot izspēles, cenšas iesaistīties [uzbrukumā], cenšas traucēt pretinieku saspēlei. Nevar saskatīt un sajust nervozitāti."

"Panthers" iepriekšējā sezonā sasniedza NHL finālu, kur piekāpās Latvijas uzbrucēja Teodora Bļugera pārstāvētajai Vegasas "Golden Knights".

27 gadus vecais Balinskis iepriekšējā sezonā Libereces "Bīlī Tygrži" sastāvā kļuva par Čehijas ekstralīgas rezultatīvāko aizsargu – 50 spēlēs 11 vārti un 24 rezultatīvas piespēles.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu