Graudiņa efektīvākā uzbrucēja pasaules čempionātā līdz ceturtdaļfinālu fāzei

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa
Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa pēc pasaules čempionāta astotdaļfināla ceturtdien Meksikā ir efektīvākā sacensību uzbrucēja.

Graudiņa/Anastasija Samoilova, kuras turnīrā bija izsētas ar 18.numuru, cīņā par iekļūšanu labāko astotniekā ar 1-2 (21:19, 16:21, 11:15) piekāpās amerikānietēm Sārai Hjūzai un Kellijai Čenai (3.).

Graudiņai šobrīd ir labākais uzbrukuma efektivitātes procents, ar punkta gūšanu pabeidzot 69,42% uzbrukumu. Otrā ar 69,23% ir Eiropas čempione no Šveices Tanja Hīberli, trešā - pasaules ranga labākā pāra Eduarda Lizboa/Ana Patrisija Silva bloķētāja Silva (64,79%).

121 uzbrukumā Graudiņa 12 reizes ir kļūdījusies, un vēl 25 izspēlēs pretinieces ir spējušas turpināt spēli. Samoilova uzbrukusi 120 reizes, gūstot 64 punktus un pieļaujot 14 kļūdas.

Uzbrukumā gūtajos punktos Graudiņa ar 84 punktiem uzbrukumā ieņem devīto vietu, līderpozīcijās ar 111 punktiem esot nīderlandietei Katjai Stamai, kura ar 22,20 punktiem vidēji spēlē ir labākā arī šajā rādītājā, Graudiņai ar 16,80 punktiem ieņemot 14.vietu.

Pirms ceturtdaļfināliem Graudiņa ar 110 punktiem Meksikā ir otra rezultatīvākā spēlētāja, 84 punktus gūstot uzbrukumā, 20 - ar bloku un sešus - ar servi. Viņu apsteidz vien ceturtdaļfinālā iekļuvusī Stama, kura guvusi 126 punktus. Trešo vietu ar 109 punktiem ieņem Čena.

Samoilova ar 75 punktiem, no kuriem 64 gūti uzbrukumā un 11 - ar servi, ieņem 33.vietu 96 sportistu vidū.

Astotdaļfinālus Graudiņa pabeidza ar turnīrā sapelnītiem 20 blokiem, kas ir ceturtais labākais rādītājs. Līderes šajā statistikas elementā ir kanādiete Brendija Vilkersone un itāliete Valentina Gotardi, kuras sakrājušas par diviem blokiem vairāk.Silva ir trešā ar 21 bloku, bet piekto vietu ieņemošā Taizemes sportiste sakrājusi 16 blokus.

Ceturto vietu ar vidēji mačā nobloķētiem četriem uzbrukumiem Graudiņa ieņem arī šajā rādītājā. Savukārt absolūtos skaitļos Graudiņa ar 50 blokiem ieņem sesto vietu. Līdere ar 62 blokiem ir amerikāniete Terina Klota.

Labāko servētāju sarakstā piekto vietu ar 11 "eisiem" ar lietuvieti Moniku Paulikieni dala Samoilova. Sekmīgākā servētāja ar 17 netveramām servēm ir amerikāniete Betsija Flinta, bet par vienu ar servi gūtu punktu mazāk ir vācietei Luizai Lipmanei.

Latvietes gan arī ir pirmajā divdesmitniekā servēs pieļauto kļūdu skaitā. Samoilova ar 20 kļūdām dala ceturto vietu, bet Graudiņa ar 13 kļūdām - 17.vietu. Līdere ar 28 kļūdām ir austrāliete Talika Klensija.

Lipmane vidēji mačā guvusi četrus punktus ar servi, Samoilova - 2,20 punktus, ar efektivitāti 9,40% ieņemot 16.vietu.

Samoilova ar 44 sekmīgām darbībām aizsardzībā dala 16.vietu aizsardzībā nospēlētajās bumbās. Savukārt aizsardzībā spēlēto bumbu efektivitātes procents augstāks ir Graudiņai. Viņa spēlē ir atgriezusi 69,23% spēlēto bumbu un ieņem astoto vietu, bet Samoilova ar 63,77% - 18.vietu. Līdere ar 75,65% ir amerikāniete Kristena Nasa, kura ir pirmā arī mēģinājumos nospēlēt aizsardzībā, to darot 115 reizes. Samoilova bumbai klāt ir tikusi 69 reizes, ieņemot 19.vietu.

Graudiņa aizsardzībā spēlējusi 26 reizes, nespējot bumbu atstāt spēlē piecreiz.

Graudiņa/Samoilova apakšgrupā ar 2-0 uzvarēja Argentīnas duetu Ana Galjaja/Fernanda Pereira (31.), ar 2-0 pārspēja Ekvadoras duetu Ariana Bekerra/Karelisa Ortisa (42.), bet pēdējā apakšgrupas mačā ar 1-2 zaudēja Eiropas čempionēm Ninai Brunnerei un Tanjai Hīberli no Šveices (7.). Izslēgšanas turnīra pirmajā cīņā Latvijas pāris ar 2-0 bija pārāks pār Ķīnas duetu Dona Dzje/Vana Faņa (35.).

12 grupās cīņu uzsāka 48 komandas, no kurām izslēgšanas spēles sasniedza 32 vienības.

Katras grupas divas labākās vienības, kā arī četras labākās trešo vietu ieņēmējas uzreiz iekļuva izslēgšanas cīņās. Pārējie astoņi dueti četros pāros vienā "play-off" cīņā noskaidroja pēdējās četras izslēgšanas spēļu dalībnieces. Sacensību turpinājumā cīņas notiek pēc olimpiskās sistēmas.

Vīriešu turnīrā Latvija nav pārstāvēta.

Sacensības Tlaskalā beigsies 15.oktobrī.

Pasaules čempionātā turpinās cīņa par olimpiskā ranga punktiem, tai ilgstot līdz 2024.gada 9.jūnijam un noskaidrojot 17 labākās komandas gan sieviešu, gan vīriešu turnīram.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu