"Arsenal" uzveic "Sevilla" un kļūst par apakšgrupas līderi Čempionu līgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Londonas "Arsenal" futbolisti Gabriels Žezuss un Gabriels Martinelli
Londonas "Arsenal" futbolisti Gabriels Žezuss un Gabriels Martinelli Foto: Reuters/ScanPix

Anglijas futbola premjerlīgas klubs Londonas "Arsenal" otrdien izcīnīja uzvaru Čempionu līgas mačā un kļuva par B apakšgrupas līdervienību.

"Arsenal" viesos ar 2:1 (1:0) pārspēja Spānijas komandu "Sevilla".

Pirmā puslaika kompensācijas laikā "Arsenal" vadībā izvirzīja Gabriels Martinelli, bet otrā puslaika ievadā pēc nepilnām astoņām minūtēm pārsvaru dubultoja Gabriels Žezuss, kurš tika pie rezultatīvas piespēles pirmajos vārtos.

"Sevilla" atbildēja ar precīzu sitienu piecas minūtes vēlāk, kad no tuvas distances Nemaņa Gudeļs ar galvu raidīja bumbu Londonas komandas vārtos.

Tikmēr citā B apakšgrupas mačā "Lens" savā laukumā spēlēja neizšķirti ar Eindhovenas PSV, spēlei noslēdzoties ar 1:1 (0:0).

Eindhovenas vienības labā 54.minūtē vārtus guva Johans Bakajoko, bet 65.minūtē rezultātu izlīdzināja Elje Vaī.

Pēc trīs spēļu kārtām "Arsenal" ir seši punkti, "Lens" tikusi pie pieciem punktiem, kamēr "Sevilla" un Eindhovenas vienība iekrājusi divus punktus.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu