"AC Milan" pārspēj PSG un saasina cīņu apakšgrupā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"AC Milan" futbolists Olivjē Žirū
"AC Milan" futbolists Olivjē Žirū Foto: Reuters/Scanpix

"AC Milan" futbolisti otrdien UEFA Čempionu līgas pamatturnīra ceturtajā spēlē pārspēja Parīzes "Saint-Germain" (PSG), saasinot cīņu F apakšgrupā, kurā pirms pēdējām divām kārtām pirmo un pēdējo komandu šķir trīs punkti.

Milānas futbolisti "San Siro" stadionā uzvarēja ar rezultātu 2:1 (1:1).

Devītajā minūtē vadībā izvirzījās parīzieši - pēc stūra sitiena bumbas lidojuma virzienu pagarināja Markinjuss un precīzu sitienu ar galvu izdarīja bijušais Milānas "Iner" futbolists Martins Škrinjars. Trīs minūtes vēlāk pie otriem vārtiem pēc Džanluidži Donnarummas atvairītā sitiena Rafaēls Leāu akrobātiskā lēcienā atmuguriski raidīja bumbu tīklā, pārspējot bijušo "AC Milan" vārtsargu.

Otrajā puslaikā pēc nospēlētām piecām minūtēm, piespēli izdarot Teo Ernandesam, Olivjē Žirū gaisa divcīņā uzvarēja Škrinjaru un ar galvu sita bumbu mērķī - 2:1 milāniešu labā.

"AC Milan" līdzjutēji savu bijušo vārtsargu Donnarummu sagaidīja ar imitētām banknotēm, uz kuras bija uzdrukāta futbolista seja, atgādinot viņam par aizpērn izdarīto izvēli karjeru turpināt Parīzes klubā.

Pirms tam šajā apakšgrupā Dortmundes "Borussia" mājās ar 2:0 (1:0) uzvarēja Ņūkāslas "United".

Dortmundiešus vadībā 26.minūtē izvirzīja Niklass Filkrugs pēc saspēles ar Marcelu Sabiceru. 2:0 mājinieki panāca 11 minūtes pirms pamatlaika beigām, kad pretuzbrukumā, izskrienot divatā pret vienu pretinieku aizsargu, bumbu vārtos raidīja Juliāns Brandts.

F apakšgrupā pirmā ar septiņiem punktiem ir "Borussia", sešus punktus guvusi PSG, pieci punkti ir "AC Milan" futbolistiem, bet četrus iekrājusi "United".

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu