Dašķevičs atzīts par virslīgas ceturtā apļa labāko jauno spēlētāju

CopyDraugiem X Whatsapp
Eduards Dašķevičs (no labās)
Eduards Dašķevičs (no labās) Foto: Zigismunds Zālmanis, "Riga FC"

"Riga" pussargs Eduards Dašķevičs atzīts par "Optibet" Latvijas futbola virslīgas ceturtā apļa labāko spēlētāju, vēsta turnīra rīkotāji.

Dašķevičs, kurš balvu saņēma arī pēc trešā apļa, balsojumā tika pie 62 punktiem, Niks Sliede no "Valmieras" sakrāja 41 punktu, bet "Tukums 2000"/"Telms" spēlētājs Arturs Krancmanis saņēma 27 punktus.

Noslēdzošajā virslīgas aplī "Riga" svinēja piecas uzvaras, piedzīvoja vienu zaudējumu un trīs reizes cīnījās neizšķirti, kamēr Dašķevičs devās laukumā astoņos mačos, kuros izcēlās ar vieniem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

21 gadu vecais futbolists šosezon virslīgā kopā guva trīs vārtus un sakrāja četras rezultatīvas piespēles.

Pēdējās divās sezonās par apļa labāko "Sportland" jauno spēlētāju regulāri tika atzīts Raimonds Krollis, kurš šobrīd pārstāv Itālijas "Spezia" vienību. Šosezon par pirmā apļa labāko futbolistu tika atzīts Kristofers Rēķis no "Mettas", bet pēc otrā apļa balvu izpelnījās Danila Patijčuks, kurš sezonu sāka "Jelgavā", bet tad pārcēlās uz "Liepāju".

Kopš 2015. gada sezonas virslīgas čempionātā tiek noteikts un sveikts katra apļa labākais jaunais spēlētājs. Kandidātus izvirza Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome, savukārt balsojumā piedalās mediji un klubu galvenie treneri. Būtiskākais kritērijs šīs balvas saņemšanai ir vecuma ierobežojums, proti, spēlētājam ir jāatbilst U-21 vecuma kategorijai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu