Mieža un Lasmaņa pārstāvētā "Beijing" kvalificējusies 3x3 Pasaules tūres finālturnīram

CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis
Latvijas 3x3 basketbolists Kārlis Pauls Lasmanis Foto: FIBA.com

Naura Mieža un Kārļa Lasmaņa pārstāvētā "Beijing" komanda kvalificējusies šīs sezonas 3x3 basketbola Pasaules tūres finālturnīram, vēsta Starptautiskā Basketbola federācija (FIBA), savukārt Latvijas vienība "Rīga" finālposmā nespēlēs.

"Beijing" šosezon tūrē ieņēma devīto vietu un ir starp tām 12 komandām, kas kvalificējusies pēc ranga. Vēl viena vieta atvēlēta "Paris" vienībai, kas kvalificējās kā komanda, kas izcīnījusi visvairāk uzvaru "Masters" un "Challenger" turnīros, kā arī viena ceļazīme piešķirta mājiniecei "Jeddah".

"Beijing", piedaloties septiņos "Masters" turnīros, izcīnīja divas trešās, divas ceturtās, kā arī pa vienai piektajai, sestajai un desmitajai vietai. "Rīga" kopvērtējumā bija 14., no pieciem "Masters" turnīriem vienā izcīnot otro vietu, bet pārējos gūstot vienu piekto, divas septītās un vienu 11.pozīciju.

Pasaules tūres finālposms norisināsies 8. un 9. decembrī Saūda Arābijas pilsētā Džidā.

Tajā piedalīsies šādas komandas: "Ub" (Serbija), "Vienna" (Austrija), "Miami" (ASV), "Antwerp" (Beļģija), "Liman" (Serbija), "Amsterdam" (Nīderlande), "Raudondvaris" (Lietuva), "Partizan" (Serbija), "Beijing" (Ķīna), "Ulaanbaatar" (Mongolija), "Lausanne" (Šveice), "San Juan" (Puertoriko), "Paris" (Francija) un "Jeddah" (Saūda Arābija).

Pērn Abū Dabī notikušajā finālposmā "Rīga" apstājās ceturtdaļfinālā.

2020. gadā "Rīga" ar nākamajiem olimpiskajiem čempioniem Nauri Miezi, Kārli Lasmani, Agni Čavaru un Edgaru Krūmiņu sastāvā kļuva par Pasaules tūres finālposma uzvarētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu