Vaičule pretendēs uz vietu SOK Atlētu komisijā

CopyDraugiem X Whatsapp
Gunta Vaičule
Gunta Vaičule Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vieglatlēte Gunta Vaičule izvirzīta starp 32 kandidātiem, kuri 2024. gadā pretendēs uz ievēlēšanu Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) Atlētu komisijā.

Nacionālās olimpiskās komitejas Atlētu komisijas vēlēšanām izvirzījušas 18 sievietes un 14 vīriešus, kandidātiem pārstāvot 32 nacionālās olimpiskās komitejas un 15 sporta veidus.

No 32 kandidātiem tiks ievēlēti četri Atlētu komisijas locekļi, ieņemot tās četras vietas, kas atbrīvosies pēc pašreizējo SOK Atlētu komisijas locekļu astoņu gadu pilnvaru termiņa beigām.

SOK Atlētu komisija tiek veidota no ne vairāk kā 23 locekļiem. 12 Atlētu komisijas locekļi tiek ievēlēti, bet vēl 11 tiek iecelti, lai veicinātu visu reģionu, sporta veidu un dzimumu pārstāvniecību. Katrās vasaras olimpiskajās spēlēs tiek ievēlēti četri jauni locekļi, bet ziemas olimpiskajās spēlēs tiek ievēlēti vēl divi jauni locekļi.

Atlētu komisija ir pārstāvēta visos SOK lēmumu pieņemšanas līmeņos, un tās locekļi ir tieši iesaistīti visos SOK lēmumos.

Vaičule kopš 2018. gada strādā Latvijas Olimpiskās komitejas Atlētu komisijā, kā arī pēdējos četrus gadus darbojas Eiropas Olimpisko komiteju (EOC) Atlētu komisijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu