"Napoli" pārspēj "Braga" un iekļūst Čempionu līgas "play-off"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Napoli" futbolisti
"Napoli" futbolisti Foto: Reuters/Scanpix

Itālijas futbola klubs "Napoli" otrdien Čempionu līgas spēlē tika pie panākuma, kas ļāva nodrošināt vietu "play-off".

C grupas mačā "Napoli" futbolisti savā laukumā ar 2:0 (2:0) pārspēja "Braga", kas sezonu turpinās Eiropas līgas izslēgšanas spēlēs.

Mājinieki guva pirmos vārtus devītajā minūtē, kad Mateo Politano tuvu pretinieku vārtiem trāpīja "Braga" aizsargam Serdaram Satči, no kura kājas bumba nonāca viesu vārtos.

33.minūtē "Napoli" pārsvaru dubultoja Viktors Osimens.

Citā C grupas spēlē Madrides "Real" viesos ar 3:2 uzvarēja Berlīnes "Union".

Pēc tam, kad pirmā puslaika izskaņā Luka Modričs neizmantoja 11 metru soda sitienu, lai izvirzītu vadībā Madrides vienību, minūti vēlāk Berlīnes komanda atbildēja ar precīzu sitienu, vārtus gūstot Kevinam Volandam.

"Real" izlīdzināja rezultātu otrajā puslaikā pēc nepilnām spēlētām 15 minūtēm, kad vārtus guva Hoselu, kurš apmēram 11 minūtes vēlāk izcēlās ar vēl vieniem vārtiem un izvirzīja vadībā madridiešus ar 2:1.

Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Union" panāca neizšķirtu, precīzam esot Aleksam Kralam, taču 89.minūtē "Real" uzvaru izrāva Dani Sevaljoss.

C grupā "Real" sešos mačos ir sakrājis 18 punktus, "Napoli" ar desmit punktiem ir otrā, "Braga" izcīnījusi četrus punktus, bet "Union" ir divi punkti.

Lisabonas "Benfica" futbolisti otrdien Čempionu līgas spēlē guva uzvaru, kas ļāva izvairīties no pēdējās vietas apakšgrupā un nodrošināt vietu Eiropas līgas "play-off".

D grupas spēlē "Benfica" izbraukumā ar 3:1 (2:0) pārspēja "Salzburg".

Mača 32.minūtē Lisabonas komandu vadībā izvirzīja Anhels di Marija, bet pirmā puslaika kompensācijas laika pirmajā minūtē pārsvaru dubultoja Rafa Silva.

Otrajā puslaikā pēc nepilnām 12 minūtēm mājiniekiem izdevās samazināt deficītu līdz vienam precīzam sitienam, vārtus gūstot Lukam Sučičam, taču kompensācijas laikā divu vārtu pārsvaru "Benfica" atjaunoja Arturs Kabrals.

Zalcburgas vienībai pēc zaudējuma sezona Eirokausos ir noslēgusies.

Citā mačā D grupas līderes Milānas "Inter" un Sansevastjanas "Real Sociedad" spēlēja neizšķirti 0:0.

D grupā pēc sešām spēlēm ar 12 punktiem attiecīgi pirmo un otro vietu ieņēma "Real Sociedad" un "Inter", bet "Benfica" tika pie četriem punktiem, atstājot aiz sevis "Salzburg" ar tādu pašu punktu skaitu.

Čempionu līgas pamatturnīrā spēlē 32 komandas. Katras apakšgrupas divas labākās komandas iekļūs astotdaļfinālā, bet trešo pozīciju ieguvējas sezonu turpinās UEFA Eiropas līgas izslēgšanas turnīrā.Čempionu līgas fināls 2024.gada 1.jūnijā notiks Vemblija stadionā Londonā.

Pagājušajā sezonā par Čempionu līgas uzvarētājiem kļuva Mančestras "City", kas Stambulā ar 1:0 pārspēja Itālijas klubu Milānas "Inter", pirmo reizi uzvarot šajās sacensībās.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu