Eiropas vicečempione Tkačuka: Ukrainas olimpiešiem jāstartē Parīzē, neskatoties uz SOK lēmumu (1)

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Ukrainas vieglatlētes Anna Rižikova un Viktorija Tkačuka
Ukrainas vieglatlētes Anna Rižikova un Viktorija Tkačuka Foto: dpa/scanpix

Eiropas vicečempione 400 metru barjerskriešanā Viktorija Tkačuka nosodījusi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) lēmumu atļaut agresorvalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistiem neitrālo atlētu statusā piedalīties nākamā gada Parīzes vasaras olimpiskajās spēlēs, taču, neskatoties uz to, Ukrainas pārstāvjiem vajadzētu piedalīties Olimpiādē.

"Lietas, kas mums šķiet acīmredzamas, diemžēl cilvēki citās valstīs nesaprot. Mums par to nepārtraukti ir jārunā un jāatgādina, ka aizliegt Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās ir papildu sankcijas šīm divām valstīm," portālā "Tribuna.com" citēta Tkačuka.

Jau gandrīz divus gadus Krievija ar Baltkrievijas atbalstu īsteno paplašināto karadarbību Ukrainā. SOK nolēmusi, ka agresoru valstu sportisti varēs nākamvasar piedalīties Parīzes olimpiskajās spēlēs, ja tie neatbalsta karu un ievēro citas vadlīnijas, lai iegūtu neitrāla atlēta statusu.

"Viņi iznīcina mūsu infrastruktūru, nogalina mūsu cilvēkus, tostarp mūsu nākotni – bērnus. Taču sportisti no teroristu valstīm varēs piedalīties sacensībās? Kategoriski neatbalstu Krievijas un Baltkrievijas sportistu dalību pat neitrālu atlētu statusā," norādīja Ukrainas vieglatlēte.

"Sports nav nošķirams no politikas. Mēs esam esam savas valsts pārstāvji starptautiskā arēnā. Mums ir jādodas uz olimpiskajām spēlēm un jāpārstāv sava valsts cik vien labi spējam," uzskata 29 gadus vecā Tkačuka, kurā pērn Eiropas čempionātā izcīnīja sudraba medaļu 400 metru barjerskriešanā.

Parīzes olimpiskās spēles nākamgad risināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam. Krievijas un Baltkrievijas sportistiem būs iespēja piedalīties vienīgi individuālajās sacensībās kā neitrāliem atlētiem, taču komandas nedrīkstēs startēt.

Šobrīd neitrālā statusā olimpiskajām spēlēm kvalificējušies 11 sportisti - astoņi no Krievijas un trīs no Baltkrievijas.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu