"World Athletics" vadītājs kritizē augstās Parīzes olimpisko spēļu biļešu cenas

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Pasaules Vieglatlētikas savienības ("World Athletics") prezidents Sebastjans Ko kritiski izteicies par augstajām biļešu cenām uz 2024. gada Parīzes olimpisko spēļu vieglatlētikas sacensībām, vēsta "The Guardian".

"Šīs būs visdārgākās vieglatlētikas sacensību biļetes, kādas jebkad esam redzējuši olimpiskajās spēlēs," Ko izteikumus citē "The Guardian". 

2024. gada olimpisko spēļu oficiālajā tīmekļa vietnē vieglatlētikas sacensību biļetes cena atkarībā no sesijas un biļešu kategorijas svārstās no 90 līdz 990 eiro.

Ko brīdinājis, ka tik augstas cenas var atstāt tukšas skatītāju vietas "Stade de France" stadionā. 

"Mēs gribam līdzsvaru. Vissvarīgākais elements šeit ir tas, ka vēlaties stadionā līdzjutējus, vēlaties līdzjutējus par pieņemamām cenām," norādīja Ko. 

Ko arī izteicies, ka arī 2012. gadā Londonas olimpiskajās spēlēs bijušas augstas biļešu cenas, bet bijušas arī kategorijas par pieņemamām cenām. 

"Ir būtiski, lai stadioni būtu pilni ar cilvēkiem, kuri mīl mūsu sportu, nevis ar cilvēkiem, kuri var atļauties nokļūt olimpiskajās spēlēs," viņš sacīja. "Pilns stadions ir absolūts priekšnoteikums."

Par augstajām biļešu cenām izteicies arī vidējo distanču skrējējs Džimijs Gresjē, kurš jautāja: "Kā var likt tik augstas cenas mūsu sporta veidam?"

Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu