Medijs: Madsens no "VEF Rīga" pārcelsies uz Spānijas ACB līgas klubu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"VEF Rīga" spēlētājs Aleksandrs Madsens
"VEF Rīga" spēlētājs Aleksandrs Madsens Foto: Zane Bitere/LETA

Somijas izlases basketbolists Aleksanders Madsens, kurš sezonu uzsāka Latvijas čempionvienībā "VEF Rīga", karjeru turpinās Spānijas augstākās līgas (ACB) klubā Andoras "MoraBanc", vēsta "eurobasket.com".

Jau ziņots, ka Madsens "VEF Rīga" atstāja pagājušajā nedēļā pēc kluba izstāšanās no Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Čempionu līgas.

Madsens FIBA Čempionu līgā sešās spēlēs vidēji 28 minūtēs guva 11 punktus, izcīnīja piecas atlēkušās bumbas, atdeva 2,8 rezultatīvas piespēles, pārtvēra 1,2 bumbas un bloķēja 1,2 metienus. Latvijas-Igaunijas līgā Madsenam astoņās cīņās vidēji 21 minūtē bija 6,3 punkti, 6,1 atlēkusī bumba, 1,6 rezultatīvas piespēles un 1,3 bloķēti metieni.

Iepriekšējā sezonā Madsens pārstāvēja vienu no Grieķijas spēcīgākajām komandām Atēnu AEK, bet pirms tam "VEF Rīga" rindās spēlēja trīs gadus pēc kārtas. Lielu daļu 2022./2023.gada sezonas basketbolists izlaida, jo bija jāārstē muguras lejasdaļas trauma. Lai gan vienubrīd nebija skaidrības, vai viņš varēs turpināt sezonu, Madsens atgriezās laukumā un ar rīdziniekiem izcīnīja visus trīs titulus - Latvijas kausu, Latvijas-Igaunijas līgas titulu un Latvijas čempionāta titulu.

Latvijas kausa izcīņā Madsens tika atzīts par vērtīgāko spēlētāju un pirmo reizi karjerā tika pie MVP balvas.

Pirms pievienošanās "VEF Rīga" komandai Madsens vienu sezonu pavadīja Spānijas līgas kluba Grankanārijas "Herbalife" sistēmā, spēlējot rezerves komandā, kas cīnījās valsts ceturtajā līgā. Pirms tam soms divas sezonas pavadīja Prāgas USK komandā, bet pirms došanās uz Čehiju Madsens pārstāvēja Somijas vienību "Kouvot", kurā uzsāka profesionāļa gaitas.

ACB kopvērtējumā "MoraBanc" ar četrām uzvarām 15 spēlēs ieņem 16.vietu 18 komandu konkurencē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu