Latvijas 3x3 basketbola izlase sākusi gatavoties olimpiskajai kvalifikācijai

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas 3x3 basketbolists Francis Lācis
Latvijas 3x3 basketbolists Francis Lācis Foto: FIBa3x3.com

Francim Lācim piektdien paredzēta pēdējā spēle sezonā "Rīgas Zeļļu" sastāvā, jo basketbolists sezonas turpinājumā gatavosies 3x3 basketbola turnīriem, vēsta Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Latvijas 3×3 basketbola izlases kandidāti šonedēļ aizvadīja pirmos koptreniņus, gatavojoties pavasarī paredzētajiem olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem. Pirmā iespēja izcīnīt ceļazīmi uz Parīzes spēlēm latviešiem būs aprīļa pirmajās nedēļās Honkongā.

Latvijas 3×3 basketbola izlases kandidātu sarakstā ir Tokijas olimpisko spēļu čempionu Agnis Čavars, Edgars Krūmiņš, Kārlis Pauls Lasmanis un Nauris Miezis, ilggadējais izlases dalībnieks Artūrs Strēlnieks, kā arī pērnvasar augstākā līmeņa turnīros veiksmīgi spēlējušie Lācis, Zigmārs Raimo un Mārcis Osis. Izlases treneru Raimonda Feldmaņa un Dāvja Feiknera redzes lokā ir vēl vairāki basketbolisti.

Paredzēti komandas treniņi sešas reizes nedēļā, individuālās nodarbības, kā arī līdzdalība turnīru seriālā Francijā "Pro league 3×3 Hoops Factory" februārī un martā.

Latvijas 3×3 basketbola izlases galvenais treneris Raimonds Feldmanis uzsver, ka treniņu plānā ņemts vērā, ka patlaban spēlētāji ir atšķirīgā kondīcijā. Dažiem pēc 3×3 sezonas bijusi iespēja atpūsties un apārstēt savainojumus, daži bez lielām pauzēm spēlējuši jau 20 mēnešus no vietas. "Pirmajiem jāieskrienas, otriem noderēs neliela atslodze un būs jāpārslēdzas no klasiskā basketbola uz 3×3 basketbolu," LBS citē Feldmaņa stāstīto.

Olimpiskā kvarteta dalībniekiem, kuri pērn ieguva jaunu pieredzi pārstāvot dažādas komandas, patlaban jaunu līgumu nav, un sezonas plāni ir pakļauti olimpiskajiem mērķiem - pirmkārt, kvalifikācijai. "Ļoti izdevīgs piedāvājums var koriģēt nianses, bet jebkurā gadījumā tiks ņemtas vērā izlases intereses," saka Feldmanis.

Tāpat Feldmanis stāsta, ka gan Lācim, gan Raimo šosezon prioritāte ir 3×3 basketbols. Vienošanās ar "Rīgas Zeļļi" paredzot to, ka 19.janvārī Lācis aizvadīs pēdējo spēli šīs komandas sastāvā. Savukārt Raimo un Artūrs Strēlnieks turpmāk trenēsies ar 3x3 basketbola izlasi, bet "Rīgas Zeļļiem" palīdzēs tikai spēlēs. Tāds pats režīms paredzēts Mārcim Osim, kurš turpinās spēlēt "Latvijas Universitātes" sastāvā.

Feldmanis arī uzsver, ka patlaban visi ir Latvijas izlases kandidāti un nevienam nav garantēta vieta četriniekā, kas dosies laukumā oficiālajās cīņās.

"To izraudzīšos, neskatoties ne iepriekšējo nopelnu sarakstā, ne pasēs - tikai vērtējot sniegumu laukumā un katra spēlētāju spēju palielināt komandas iespējas uzvarēt. Viens no mērķiem treniņprocesa laikā - izveidot vienotu komandu, nevis attīstīt savstarpēju konkurenci," stāsta Feldmanis.

Treneris arī secina, ka iepriekšējā sezona parādīja, ka Latvijas izlase ir vērā ņemams spēks, spēlējot dažādos sastāvos. Uzmanības lokā paliekot arī Eiropas spēļu čempioni Kārlis Apsītis un Kristaps Gludītis, kuri pagaidām ir aizņemti klubos un varēs pievienoties vēlā pavasarī.

Latvijas 3x3 basketbolistiem iespēja iegūt ceļazīmi uz olimpiskajām spēlēm būs trīs kvalifikācijas turnīros.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu