"Grobiņai" vēl nepiešķir licenci dalībai Latvijas futbola virslīgā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Grobiņas SC/LFS futbolisti
Grobiņas SC/LFS futbolisti Foto: Grobiņas SC/Facebook

Iepriekšējās sezonas Latvijas futbola pēc spēka otrās līgas čempionei "Grobiņas" komandai vēl netiek piešķirta licence dalībai virslīgā, trešdien ziņo Latvijas Futbola federācija (LFF).

LFF Klubu licencēšanas pirmās instances padome trešdien veica izvērtēšanu "Optibet" virslīgas 2024.gada sezonas dalībnieku atbilstībai prasībām. Licence dalībai sacensībās piešķirta deviņiem klubiem, sešiem no kuriem ir dots termiņš atsevišķu kritēriju pilnīgai izpildei, bet par licences piešķiršanu "Grobiņas" klubam lēmuma pieņemšana atlikta, dodot laiku neatbilstību novēršanai.

Papildu desmit klubiem, kuri iesniedza klubu licencēšanas dokumentus, pamatojoties uz to sportiskajiem rezultātiem 2023.gada sezonā, licences pretendenta statuss tika piešķirts arī "Super Nova" klubam, kas pērn zaudēja vietu virslīgā.

Lēmumi pieņemti pēc visu klubu licencēšanas procesā atrunāto kritēriju atbilstības pārbaudes juridiskajos, sporta, personāla un administratīvajos, sociālās atbildības, infrastruktūras un finanšu jautājumos.

LFF A licence pēc visu noteikumos paredzēto kritēriju izpildes piešķirta "Riga", "Tukums 2000" un "Jelgava" klubiem.

Sešiem klubiem noteiktās kritēriju kategorijās konstatētas nepilnības, tāpēc licence piešķirta, nosakot papildus termiņu - 1.martu - to pilnīgai izpildīšanai:

Futbola klubam "Metta" jāpapildina dokumentus infrastruktūras kritēriju izpildei attiecībā uz līgumu ar galveno stadionu, savukārt "Liepājai" jāpapildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz fizioterapeitu ar atbilstošu kvalifikāciju un vārtsargu treneri ar atbilstošu kvalifikāciju. Attiecībā uz vārtsargu treneri ar atbilstošu kvalifikāciju pieteikumi jāpapildina arī "Daugavpilij" un "Audai".

Savukārt "Valmierai" jāpapildina dokumentus infrastruktūras kritēriju izpildei attiecībā uz līgumu ar galveno un rezerves stadionu. RFS jāpapildina dokumentus personāla un administratīvo kritēriju izpildei attiecībā uz vārtsargu treneri ar atbilstošu kvalifikāciju. Tāpat finanšu kritēriju ekspertam nepieciešams iesniegt informāciju attiecībā uz noteikumu par valsts čempiones pašu kapitālu.

Attiecībā uz "Grobiņas" iesniegtajiem klubu licencēšanas dokumentiem konstatēts, ka infrastruktūras kritēriji ir izpildīti daļēji, jo kā galvenais stadions ir norādīts stadions, kuram šobrīd nav virslīgas kategorijas. Tajā pašā laikā padome ņēmusi vērā to, ka pieteiktajos stadionos ir norādīts arī stadions "Daugava" Liepājā, kuram ir virslīgas kategorija.

Šobrīd klubs nav izpildījis licencēšanas noteikumu - prasību attiecībā uz licences pretendenta ieņēmumiem kalendārā gada laikā vismaz 150 000 eiro apmērā. Papildu tam padome vērš kluba uzmanību uz to, ka gadījumā, ja finansējums tiek apkopots, piemēram, infrastruktūras nodrošināšanas veidā no trešajām pusēm, ir jāiesniedz detalizēts izklāsts par norādītās finansējuma summas atšifrējumu.

Izrietoši padome lēmusi atlikt lēmuma pieņemšanu par licences piešķiršanu Grobiņas klubam līdz 29.janvārim, līdz kam tiek gaidīti dokumenti, kas apliecina licencēšanas noteikumu 67.paragrāfa pilnīgu izpildi. Sekojoši atlikta arī lēmuma pieņemšana par "Super Nova" kā licences pretendentu līdz gala lēmuma pieņemšanai par licences piešķiršanu "Grobiņai".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu