Ļašenko: Latvijas futbola izlases nākamajam trenerim alga būs lielāka nekā iepriekšējiem

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
LFF prezidents Vadims Ļašenko
LFF prezidents Vadims Ļašenko Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas futbola izlases nākamajam galvenajam trenerim būs lielāka alga nekā iepriekšējajiem valstsvienības stūrmaņiem, intervijā Latvijas Televīzijai (LTV) norādīja Latvijas Futbola federācijas (LFF) prezidents Vadims Ļašenko.

Jau vēstīts, ka TVNET rīcībā esošā informācija liecina, ka LFF veic nopietnas pārrunas ar lietuvieti Valdu Dambrausku, poli Mareku Papšunu un itāli Paolo Nikolato.

Zviedrijas izdevums "Expressen" vēsta, ka Latvijas izlases galvenā trenera amata kandidāts esot arī bijušais Zviedrijas valstsvienības vadītājs Janne Andersons, kurš guvis panākumus Pasaules kausā un Eiropas čempionātā.

Andersons nepilnus septiņus gadus vadīja Zviedrijas izlasi. 2018. gada Pasaules kausa izcīņā viņš Zviedriju aizveda līdz ceturtdaļfinālam, bet 2020. gada Eiropas čempionātā līdz astotdaļfinālam.

Ļašenko intervijā LTV atteicās nosaukt amata kandidātu skaitu un treneru vārdus, taču viņš norādīja, ka LFF uztur komunikāciju ar vairākiem speciālistiem. Komunikācija ar kandidātiem notikšot līdz pēdējam brīdim, jo treneriem esot arī citi darba piedāvājumi.

LTV vēsta, ka Latvijas izlases iepriekšējo galveno treneru gada alga esot bijusi aptuveni 100 tūkstošu eiro apmērā.

"Nevaram atklāt detaļas, taču ir skaidrs, ka skaitlis būs lielāks nekā bijušajiem treneriem. Mēs vēlamies atrast profesionālu treneri, kas var sasniegt rezultātu. Tas varbūt ir risks, taču mums ir jāiet šo ceļu," sacīja Ļašenko.

LFF prezidents jauno galveno treneri plāno apstiprināt tuvākajā laikā, lai kopā 8. februārī apmeklētu Parīzē gaidāmo UEFA Nāciju līgas izlozi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu