Bijušais RFS spēlētājs Iličs pārcelsies uz Francijas augstākās līgas klubu "Lille"

CopyDraugiem X Whatsapp
Andrejs Iličs
Andrejs Iličs Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Vēl pērn Latvijas futbola virslīgas komandā RFS spēlējušais serbu uzbrucējs Andrejs Iličs pievienosies Francijas augstākās līgas klubam "Lille", vēsta apskatnieks Fabricio Romāno.

23 gadus vecais Iličs augustā no RFS pārcēlās uz Norvēģijas komandu Oslo "Valerenga", kas ar viņu noslēdza līgumu līdz 2027. gadam. Uz Norvēģiju Iličs pārcēlās par līguma izpirkuma maksu.

Norvēģijas meistarsacīkstēs serbs 15 spēlēs guva deviņus vārtus, savukārt "Valerenga" pārspēlēs nenosargāja vietu augstākajā divīzijā.

Romāno raksta, ka Iličs jau šodien Lilles komandā izies medicīniskās pārbaudes un klubs par futbolistu gatavs maksāt četrus miljonus eiro.

Uzbrucējs RFS pievienojās 2021. gada septembrī, 65 virslīgas spēlēs gūstot 33 vārtus. 2023. gada sezonā viņam 25 mačos bija 14 precīzi sitieni un sešas rezultatīvas piespēles, promiešanas brīdī labāko vārtu guvēju sarakstā ieņemot otro vietu.

UEFA klubu turnīros serbam 16 spēlēs ir seši gūti vārti, tajā skaitā ari Konferences līgas grupu turnīrā.

RFS rindās uzbrucējs aizvadīja 87 oficiālas spēles, kurās guva 42 vārtus un atdeva 17 rezultatīvas piespēles.

Futbolista karjeru Iličs iesāka Belgradas "Partizan" kluba sistēmā, bet Serbijas superlīgā debitēja "Napredak" sastāvā. Viņa karjeras pēdējā pieturvieta dzimtenē bija "Javor-Matis" komanda.

"Lille" Francijas čempionātā pēc 19. kārtām ieņem piekto vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu