Ostapenko aizvadīs Lincas turnīra otrās kārtas maču pret Tausoni

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ostapenko svin uzvaru Adelaides "WTA 500" sērijas turnīrā
Ostapenko svin uzvaru Adelaides "WTA 500" sērijas turnīrā Foto: MATT TURNER/EPA

Latvijas tenisiste Aļona Ostapenko ceturtdien Austrijā aizvadīs Lincas "WTA 500" turnīra otrās kārtas maču, mērojot spēkus ar dānieti Klāru Tausoni.

Mačs centrālajā kortā sāksies ne ātrāk par plkst.21 pēc Latvijas laika.

Ostapenko WTA rangā ieņem 12.vietu un sacensībās ir izsēta ar pirmo numuru, bet Tausone pasaules rangā ieņem 91.vietu.

21 gadu vecā Tausone Lincā vispirms svinēja divas uzvaras kvalifikācijas turnīrā, bet pēc tam pirmās kārtas spēlē ar 3-6, 6-3, 6-3 pārspēja itālieti Kamilu Džordži (WAT 68.). Ostapenko no pirmās kārtas mačiem bija brīva.

Ostapenko ar Tausoni 2021.gadā tikās Luksemburgas "WTA 250" sērijas turnīra finālā, trīs setos uzvarot dānietei. Tas viņai bija otrais un līdz šim pēdējais WTA turnīru uzvarētājas tituls karjerā.

Abām tenisistēm šis ir pirmais turnīrs pēc Austrālijas atklātā čempionāta, kurā Tausone tika līdz otrajai kārtai, bet Ostapenko aizvadīja par maču vairāk. Gada sākumā Latvijas tenisiste uzvarēja Adelaidas "WTA 500" turnīrā, septīto reizi uzvarot WTA vienspēļu turnīros, bet Tausone aizcīnījās līdz pusfinālam sacensībās Kanberā.

Šī mača uzvarētāja trešajā kārtā jeb ceturtdaļfinālā tiksies ar britu tenisisti Džoudiju Barredžu (WTA 102.), kura trešdien ar 6-3, 7-6 (7:5) apspēlēja beļģieti Žaklīnu Kristinu (WTA 89.).

Dubultspēļu turnīrā Latvijas tenisiste šoreiz nestartēs.

Turnīrs telpās Lincā norisinās cietā seguma kortos. 2019.gadā, kad Lincā bija "WTA 250" līmeņa turnīrs, Ostapenko aizcīnījās līdz finālam, kur trīs setos zaudēja amerikānietei Korijai Gofai.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu