Ļašenko par izlases galvenā trenera izraudzīšanos: Esam izdarījuši pareizo izvēli

TVNET Sports
CopyDraugiem X Whatsapp
Vadims Ļašenko
Vadims Ļašenko Foto: Latvijas Futbola federācija

Latvijas Futbola federācijas (LFF) valde pirmdien, 5. februārī, pieņēma lēmumu vakantajai Latvijas nacionālās futbola izlases galvenā trenera pozīcijai apstiprināt itāļu speciālista Paolo Nikolato (Paolo Nicolato) kandidatūru.

Kopš pagājušā gada novembra Latvijas valstsvienība bija bez galvenā trenera. LFF valde lēma pārtraukt darba attiecības ar līdzšinējo treneri Daini Kazakeviču, kurš Latvijas izlasi vadīja no 2020. gada. Pērn Latvijas izlase desmit mačos guva vienu uzvaru un piedzīvoja deviņus zaudējumus.

Pašlaik 57 gadus vecais Nikolato iepriekšējos septiņus gadus strādāja ar Itālijas jaunatnes izlasēm. Viņa vadībā Itālija vienreiz Eiropas U-19 čempionātā ieguva otro vietu, finālā papildlaikā ar 3:4 piekāpjoties Portugālei. 2019. gadā viņš ar Itālijas izlasi FIFA U-20 Pasaules kausā ieguva 4. vietu.

Pagājušajā vasarā viņa vadītā Itālijas U-21 izlase Eiropas čempionātā neiekļuva izslēgšanas spēlēs, un ar to speciālists beidza savu septiņus gadus ilgo darbu ar itāļu jauniešiem.

Pirms tam Nikolato 2013./2014. gada sezonā ar "Chievo" U-19 komandu triumfēja Itālijas jaunatnes čempionātā jeb Primavera. No 2014. līdz 2016. gadam viņš vadīja "Lumezzane" komandu Itālijas C Sērijā jeb trešajā spēcīgākajā līmenī.

"Nav noslēpums, ka uz šo vakanci izskatījām ļoti daudz kandidātu, vairāk par publiski izskanējušajiem četriem, kas bija mūsu rezumējošajā sarakstā. Nikolato atstāja ļoti spēcīgas personības iespaidu, var just, ka viņš "pazīst drēbi", ir zinošs futbola taktiskajās niansēs, ļoti pārliecinošs komunikācijā un sevis prezentēšanā. Mums ļoti būtiski bija tas, ka treneris var dzīvot Latvijā visu laiku, nevis tikai epizodiski. Esmu pārliecināts, ka esam izdarījuši pareizo izvēli un šī speciālista ieguldījums Latvijas futbolā būs paliekošs," par izlases jauno galveno treneri sacīja LFF prezidents Vadims Ļašenko.

Paolo Nikolato
Paolo Nikolato Foto: Nora Krevņeva-Baibakova

"Jauna trenera meklējumi izlasei bija ārkārtīgi interesants process, jo tā gaitā sanāca dzirdēt ļoti daudz dažādu profesionāļu viedokļus par Latvijas izlasi, galvenajiem izaicinājumiem, spēles stilu un citām niansēm. Tas bija ļoti vērtīgi — uzzināt tik daudz visādu nianšu, par kurām mēs Latvijā īsti pat neaizdomājamies," atklāja Ļašenko.

"Izvēle nebija vienkārša, mums bija jāizvēlas no patiešām daudziem labiem speciālistiem. Trenera meklēšanas procesa gaitā pārliecinājāmies, ka Latvijas izlases galvenā trenera amats ir interesants un vilinošs augsta kalibra speciālistiem. Esam pateicīgi visiem kandidātiem, kuri bija patiesi ieinteresēti darbā ar Latvijas izlasi," norādīja Ļašenko. 

Iepriekšējā Latvijas izlases galvenā trenera Daiņa Kazakeviča vadībā valstsvienība 41 mačā izcīnīja 11 uzvaras, 12 reizes spēlēja neizšķirti un piedzīvoja 18 zaudējumus.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu