Video Krievijas U-18 hokejisti protestē un demonstratīvi atsakās no savām balvām (7)

TVNET Sports
Foto: Ekrānšāviņš

Minskā uz ledus tikās divu agresorvalstu - Krievijas un Baltkrievijas hokeja komandas. Krievijas U-18 hokejisti pēc zaudējuma apvainojās un demonstratīvi nepieņēma savas balvas.

Junioru turnīra "Future Cup - 2024" finālu esot aizēnojuši apstrīdami tiesnešu lēmumi, kuru rezultātā, kā uzskatīja Krievijas U-18 izlases spēlētāji, esot negodīgs spēles iznākums. 

Baltkrievijas hokejisti izcīnīja uzvaru papildlaikā ar 6:5. 

Mača pagarinājumā pēc Baltkrievijas vārtu guvuma Krievijas izlases vārtsargs Pjotrs Andrejanovs aicināja tiesnesi noskatīties epizodi video atkārtojumā, jo uzskatīja, ka viņam tika neatļauti traucēts spēlēt. Tiesneši šo lūgumu neņēma vērā. 

Vēl pirms tam bija epizode, kurā tiesneši nenosvilpa pārkāpumu, kad klupināts tika Krievijas hokejists. 

Turnīra noslēguma apbalvošanas ceremonijā Krievijas izlases vārtsargs ilgi diskutēja ar sacensību organizatoriem, un pēc tam, paņemot rokās balvu, to demonstratīvi atstāja turpat uz ledus. Tāpat rīkojās vēl divi Krievijas komandas laukuma spēlētāji, tajā skaitā izlases kapteinis. 

Krievija un tās sabiedrotā Baltkrievija ir diskvalificētas no dalības starptautiskajās sacensībās, kuras pārrauga Starptautiskā Ledus hokeja federācija (IIHF).  

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu