Latvijas klubi Livonijas Ziemas kausa kopvērtējumā pārspēj Igaunijas vienības

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne (RFS)

Livonijas Ziemas kausā starp trīs līgām Latvijas futbola klubi bija pārāki pār Igaunijas vienībām, izcīnot vairāk punktu kopvērtējumā, vēsta Latvijas Futbola federācija (LFF).

Sacensībās kopumā piedalījās 12 komandas no Latvijas un 11 no Igaunijas. Visas komandas bija sadalītas trīs līgās, savu līgu ietvaros katrai no dalībniecēm aizvadot mačus ar vienībām no pretējās valsts.

Latvijas klubi bija pārāki A un B līgās. A līgā jeb spēcīgākajā Latvijas komandas iekrāja 20 punktus, kamēr igauņi tika pie 14 punktiem, bet B līgā Latvijas klubi tika pie 27 punktiem, kamēr Igaunijas vienības izcīnīja 18 punktus. Savukārt C līgā Igaunijas klubi bija iekrājuši 26 punktus, bet Latvijas komandas tika pie 17 punktiem.

Trīs līgu kopvērtējumā Latvijas komandas izcīnīja 64 punktus, kamēr Igaunijas klubi turnīru noslēdza ar 58 punktiem.

A līgā visās četrās spēlēs uzvarēja "RFS", pieci punkti bija "Liepāja" kontā, bet "Jelgava" tika pie trim punktiem. B līgā pa trim panākumiem iekrāja "Tukums 2000"/"Telms" un "Grobiņa"/LFS, "Metta" tika pie astoņiem punktiem, bet "Daugavpils" sacensības noslēdza ar vienu punktu. C līgā nepārspēta palika sešus punktus iekrājusī "Skanste" vienība, piecus punktus izcīnīja "Alberts", bet pa vienam panākumam svinēja "Riga-2" un "Super Nova" futbolisti.

Par A līgas uzvarētāju kļuva "RFS" komanda, B līgā labākā bija Narvas "Trans", kurai sekoja trīs Latvijas vienības, bet C līgā pirmajā vietā ierindojās Nemmes "United".

Livonijas kausa izcīņas idejas iniciatori vēsturiskā Livonijas ordeņa teritorijā šobrīd esošajām Latvijai un Igaunijai savulaik bija Igaunijas pārstāvji. Livonijas kauss iepriekš tika izspēlēts septiņas reizes - 2003.-2005., 2008., 2011., 2018. un 2023.gadā. Šogad pirmoreiz tas tiek organizēts kā plašs pirmssezonas turnīrs, tādu to paredzot aizvadīt arī nākamajos gados.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu