CAS atceļ Halepai piespriesto diskvalifikāciju

CopyDraugiem X Whatsapp
Simona Halepa
Simona Halepa Foto: Reuters/ScanPix

Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) ir apmierinājusi kādreizējās planētas tenisa pirmās raketes rumānietes Simonas Halepas apelāciju un atcēlusi viņai piespriesto četru gadu diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpšanu, otrdien pavēstīja CAS.

Divkārtējā "Grand Slam" turnīru čempione Halepai kopš otrdienas var atgriezties tenisa kortos.

CAS paziņoja, ka Halepas apelācija tiek apmierināta daļēji un viņas Četru gadu diskvalifikācija tiek samazināta līdz deviņiem mēnešiem.

Tā kā diskvalifikācija bija spēkā no 2022. gada oktobra, tā beidzās jau pagājušā gada jūlijā.

Trīs tiesneši lēma, ka Halepas pozitīvs tests ir radies, aizliegtajai vielai viņas ķermenī nokļūstot ar "piesārņotiem uztura bagātinātājiem".

Halepa nav spēlējusi kopš 2022. gada ASV atklātā čempionāta, kurā viņai tika konstatēts pozitīvs dopinga tests.

2023. gada septembra sākumā Tenisa integritātes aģentūra (TIA) Halepai piesprieda četru gadu diskvalifikāciju, jo 2022. gadā tenisistes organismā tika atrasts roksadustāts, kas stimulē asins sarkano šūnu ražošanu. Savukārt pagājušā gada maijā tika konstatētas neatbilstības sportistes bioloģiskajā pasē.

Halepa vainoja uztura bagātinātājus un paziņoja, ka darīs visu, kas ir viņas spēkos, lai tiktu vaļā no nepatiesām apsūdzībām.

Halepai piemērotās diskvalifikācijas termiņš, izciešot to visu, būtu bijis līdz 2026. gada 6. oktobrim.

Diskvalifikācijas brīdī Halepa pasaules rangā bija devītā, bet, nespēlējot vairāk nekā gadu, 32 gadus vecā rumāniete ir atstājusi rangu.

No 2017. līdz 2019. gadam Halepa ranga virsotnē pavadīja 64 nedēļas. Karjeras laikā viņa ir izcīnījusi 24 WTA turnīru uzvarētājas titulus, 2018. gadā uzvarot Francijas atklātajā čempionātā un gadu vēlāk - arī Vimbldonā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu